Kovovou tyčou útočil na autá na diaľnici pri Piešťanoch

Bratislavčan zastavil svoje auto neďaleko výjazdu na Piešťany, vystúpil a kovovou tyčou začal rozbíjať autá, ktoré išli okolo. Informovala o tom polícia na sociálnej sieti Facebook.

„Polícia prijala dnes poobede oznámenie, že po diaľnici D1 v smere na Piešťany sa pohybuje muž na aute a rozbíja ostatným vodičom s kovovou tyčou predné a bočné sklá na autách. Predbežne bolo poškodených asi 13 áut,“ uvádza polícia na Facebooku s tým, že hliadky sú na mieste a zisťujú motív konania 40-ročného Bratislavčana a rozsah spôsobených škôd.

Podľa medializovaných informácií mal muž prejsť aj do opačného smeru diaľnice a pokračovať v útočení na okoloidúce vozidlá až kým ho nespacifikovali ostatní vodiči.

DOPLNENÉ 5. septembra o 15.30 h o podrobnejšie informácie od polície:

40-ročný Bratislavčan išiel na hnedej Kia Ceed pod diaľnici D1. V úseku medzi Trnavou a Piešťanmi krátko pred 14.00 h zablokoval autom naprieč jazdnými pruhmi vodiča osobného auta a kamiónu. Teleskopickým obuškom im začal rozbíjať okná a kričal na nich, aby si vystúpili z áut a ľahli si na zem. V ohrozovaní a rozbíjaní pokračoval vzápätí ďalej aj na diaľničnom odpočívadle a aj v opačnom smere na Trnavu.

Polícia zdokumentovala včera 9 poškodených vozidiel. Počet poškodených vozidiel bude pravdepodobne vyšší. Muž bol vodičmi obmedzený na osobnej slobode a vzápätí zadržaný policajnými hliadkami. Škody na porozbíjaných autách polícia stále zisťuje. Muž sa pri incidente zranil a je hospitalizovaný. Motív konania osoby polícia vyšetruje.

Vyšetrovateľ začal vo veci trestné stíhanie pre všeobecné ohrozenie, poškodzovanie cudzej veci a výtržníctvo. Nie je vylúčené, že právna kvalifikácia sa bude meniť.

Zdroj: KR PZ Trnava Photo by Jilbert Ebrahimi on Unsplash