Korben Dallas zahrajú v Piešťanskom pivovare ŽiWell

Koncert obľúbenej slovenskej kapely sa v Piešťanskom pivovare ŽiWell uskutoční 10. februára. Začiatok je o 20.00 h. Informácie o vstupnom nájdete vo facebookuvej udalosti: fb.me/e/2wC8rYakh.

Bratislavská kapela Korben Dallas vznikla v roku 2010. Jej debutový album Pekné cesty (2011), ktorý vznikol ako živá nahrávka z koncertu, bol nominovaný na Radio_Head Awards v kategórii album roka – cena kritikov.

Výraznejšie sa kapela presadila s druhým albumom Karnevalová vrana, ktorý vyšiel v roku 2013 vo vydavateľstve Slnko Records. Karnevalová vrana sa dostala na prvú priečku v albumovom rebríčku slovenskej verzie iTunes aj Spotify, a na Radio_Head Awards 2013 získali Korben Dallas ceny za najlepší album, singel (Otec) a najlepšiu koncertnú kapelu.

Korben Dallas radi spolupracujú aj s inými hudobníkmi a skupinami. V Česku aj na Slovensku odohrali niekoľko spoločných turné s kapelou Zrní, s Janou Kirschner nahrali duet Spolu. Na festivale Viva Musica! a neskôr aj na festivale Pohoda sa predstavili v sprievode symfonického orchestra. V roku 2019 Korben Dallas vydali album Bazén produkovaný britským producentom Eddiem Stevensom, v roku 2020 spoločné EP Konečně s Anetou Langerovou.

Kapela si zahrala na mnohých popredných slovenských a českých festivaloch, ako sú Pohoda, Colours of Ostrava, Rock for People alebo Grape. Najnovším albumom Korben Dallas je album Deti rýb (2022).