Koncerty proti rasizmu budú aj v Piešťanskom pivovare ŽiWell

Organizátori celoslovenskej série koncertov poukazujú na nezmyselné delenie ľudí na návštevníkov kaviarní a krčiem. Zároveň sa vymedzujú proti rasistickým názorom niektorých politikov. V rámci festivalu Slovenská krčma zahrajú v Piešťanskom pivovare ŽiWell kapely Fortuan (3. februára) a Off The Line (7. februára).

„Chodíme do jedných aj do druhých a v krčmách i kaviarňach stretávame úžasných ľudí. Chceme ukázať, že Slovensko nie je rasistická krajina, a preto organizujeme festival Slovenská krčma,“ vyhlásili usporiadatelia série koncertov s názvom Slovenská krčma.


Čítajte aj: Slniečko odohrá mimoriadny koncert proti rasizmu


Práve na ľudí z krčiem sa odvolával poslanec Robert Fico pri svojom schvaľovaní výrokov exposlanca Mazureka: „Ak má byť rozsudok Najvyššieho súdu meradlom toho, čo je pri výrokoch na adresu Rómov trestným činom, môžu rovno orgány činné v trestnom konaní vojsť do ktorejkoľvek krčmy na Slovensku a všetkých hostí, vrátane ležiacich psov, pozatvárať.“

Koncert kapely Fortuan sa v Piešťanskom pivovare ŽiWell uskutoční 3. februára a začína o 19.00 h. Fortuan je slovenská pop-rocková kapela z Bratislavy s textami v anglickom jazyku. Skupina má za sebou desiatku koncertov, účinkovanie v rôznych hudobných súťažiach, niekoľko návštev v štúdiu, točenie videoklipov. Medzi najväčší úspech Fortuanu patrí druhé miesto v súťaží Rocková maturita 2019 v kategórii pop.

Fortuan nemá striktne vymedzený žáner a preto je jej hudba plná prekvapení. Z toho dôvodu možno v repertoári nájsť zmes rôznych hudobných žánrov ako napríklad pop, rock, blues alebo funk.

Vystúpenie kapely Off The Line je naplánované na 7. februára so začiatkom o 20.00 h. Tvorba Off The Line je ovplyvnená žánrami ako grunge, funky, alternatívny rock a numetal. Kapela v zostave bicie, basa, dve gitary a spev prešla za roky pôsobenia miernymi zmenami a posunula sa aj žánrovo – cez rytmické funky gitary až po tvrdé ťažkotonážne metalové rify. Dnes je Off The Line znovu v pôvodnej zostave, s moderným nádychom v nových piesňach so slovenskými textami a žánrovo sa radi medzi post grunge/alternative.

Text: Martin Palkovič Foto: Fortuan