Komiksové leto v Elektrárni Piešťany

Vo štvrtok 8. júla pribudol do aktivít vzdelávacieho, kultúrneho a komunitného centra Elektrárňa Piešťany komiks z dielne lektorov a pracovníkov tejto inštitúcie. Pod názvom Tajomstvá Elektrárne sa skrýva pútavý príbeh žiaroviek Eda a Ely, ktorý prevedie deti históriou tejto národnej kultúrnej pamiatky.

„Na komiksovom príbehu sme pracovali počas jarného lockdownu a veľmi sa tešíme z úvodných pozitívnych ohlasov. Do nášho programu pre verejnosť sme preto zaradili komentovanú prehliadku Elektrárne zameranú na detského návštevníka. Počas 40 minútovej prechádzky s lektorom idú deti po stopách komiksových postavičiek Eda a Ely a objavujú zákutia starej elektrárne. Výtlačok komiksu je súčasťou detskej vstupenky,“ uviedla riaditeľka Elektrárne Katarína Hallová.

Komentované prehliadky sú pre verejnosť k dispozícii počas pracovných popoludní, pre väčšie skupiny je možné dohodnúť termín aj mimo otváracích hodín.

„Letné dopoludnia sú u nás už tradične vyhradené pre deti z denných detských táborov, ktoré absolvujú niektorý z prázdninových vzdelávacích programov. Novinkou v tomto roku je náš vlastný denný tábor, ktorý pod názvom Záhrada vedomostí organizujeme v júlovom aj augustovom termíne. Do ponuky všetkých táborových programov sme nezabudli pribaliť ani náš nový komiks,“ dodala K. Hallová.

 

Pre verejnosť je počas letných mesiacov naplánovaných niekoľko zaujímavých kultúrnych a komunitných podujatí. Každý utorok ráno sa v elektrárenskej záhrade cvičí Jóga budíček, posledná júlová sobota bude patriť dámskemu večeru s komediálnou šou Didiany a Lujzy Ladies Comedy. Ich hosťami budú komička Simona Salátová a aktuálna SuperStar Barbora Piešová.

Vo štvrtok 12. augusta podvečer sa koná už 4. ročník Hravej Elektrárne, zábavno-vzdelávacieho podujatia pre rodiny s deťmi, tentokrát na tému Fyzika okolo nás. V rámci podpory ekologických prístupov sa koncom letných prázdnin uskutoční ďalšia burza detského oblečenia, ktorá je obľúbeným komunitným podujatím a propaguje recyklovanie a udržateľnosť v oblasti módy.

Zdroj: Tlačová správa Elektrárňa Piešťany