Klub Podzemie pozýva na benefičný koncert

Výťažok zo vstupného umožní malej Sofii absolvovať rehabilitáciu v Adeli Medical Centre. Zahrajú City Boys Kamil, Anita Soul, Igor Kmeťo ml. a Gipsy Boys Ulak.

Koncert sa uskutoční v sobotu 12. septembra o 20.00 h v klube Podzemie. „Za vstupné 10 eur sa nielen výborne zabavíte, ale priblížite Sofinku o ďalší krôčik ku zdraviu,“ píšu v tlačovej správe organizátori.

Sofia Šubertová prišla na tento svet veľmi skoro. Narodila sa v 29. týždni tehotenstva s pôrodnou hmotnosťou 950 g a merala len 37 cm. Lekári ju nazvali veľkou bojovníčkou, pretože po troch dňoch začala dýchať sama. Po troch mesiacoch v inkubátore si ju mama zobrala domov, ale keď dovŕšila 1 rok, lekári jej diagnostikovali DMO, spastickú diparézu až triparézu.

Otec ich opustil, mama sa však nevzdala a pre dievčatko je veľkou oporou. Sofinka je veľmi múdra a šikovná a mamička je na ňu hrdá. Každý deň bojuje, aby Sofinka už čoskoro začala chodiť. Pravidelne chodia do Adeli Centra na rehabilitačné pobyty a každý úspech a pokrok robí dievčatko silnejšou. Sofinka spolu s mamičkou veria, že nôžky ju už čoskoro budú poslúchať.

Zdroj: Tlačová správa Adeli Medical Center