Kino Fontána sa pridalo k iniciatíve Filmom za Ukrajinu

Dokumentárny film Vojnový zápisník je nakrútený ľuďmi, ktorí sa ocitli priamo v prvej línii. Vstupné z projekcie, ktorá sa uskutoční 14. marca, pôjde v plnej výške neziskovej organizácii Človek v ohrození.

Filmové kluby na Slovensku v spolupráci s Asociáciou slovenských filmových klubov organizujú benefičné projekcie v rámci ktorých bude uvedený dokumentárny film Vojnový zápisník (2020) mladého ukrajinského režiséra Romana Ljubija. Pridalo sa k nim aj piešťanské Kino Fontána, v ktorom sa benefičné premietanie uskutoční v pondelok 14. marca o 18.30 h.

Strihový dokument Vojnový zápisník je mozaikou videozáznamov nakrútených ukrajinskými vojakmi. Tí od roku 2014 na svoje mobilné telefóny a kamery zaznamenávali každodenné udalosti počas bojov na východe Ukrajiny. Film zachytáva zvláštny svet paradoxov, drobných radostí, zvláštneho humoru a utrpenia. Vojnový zápisník je ojedinelým svedectvom o svete nádeje a číhajúcej smrti nakrúteným ľuďmi, ktorí sa ocitli priamo v prvej bojovej línii.

Režisér Roban Ljubij si za tento dokumentárny film odniesol Cenu publika, Cenu Andreja Matrosova, špeciálne uznanie z festivalu Docudays UA a Cenu poroty z festivalu MeetDocs.

Vstupné 5 alebo 10 eur poputuje v plnej výške na zbierku Pomoc Ukrajine, ktorú organizuje nezisková organizácia Človek v ohrození.

Zdroj: MsKS Piešťany