Kam sa hodia rozkladacie stoly? Tu je niekoľko tipov!

Rozkladacie stoly dnes nie sú východiskom len pre malé byty alebo domy. V súčasnosti sa v interiérovom dizajne mimoriadne cení variabilita a funkčnosť. Preto sa čoraz častejšie rozhodujeme pre riešenia, ktoré nám umožňujú prispôsobiť si nábytok meniacim sa potrebám. Jedným z nich je rozkladací stôl. Do ktorých miestností sa bude najlepšie hodiť a ako s jeho pomocou vytvoríte vydarené usporiadanie? Napovieme vám!

Moderné rozkladacie stoly do kuchyne i jedálne
Rozkladacie stoly sú výborným riešením do miestností, kde na jednej strane potrebujeme stály kus nábytku, ale na druhej strane chceme mať možnosť, v prípade potreby, priestor rozšíriť. Medzi takéto miestnosti nepochybne patrí kuchyňa a jedáleň.

Ak nepotrebujete rozľahlý stôl deň čo deň, ale len z času na čas na pohostenie priateľov, ideálnym riešením bude rozkladací stôl. Takýto model vám umožní flexibilne využívať priestor a prispôsobovať si ho svojim aktuálnym potrebám. Dodatočné centimetre pracovnej plochy v kuchyni sa môžu hodiť aj pri príprave zložitejších jedál, najmä vo väčšom množstve, alebo pri spoločnom kuchtení s deťmi či priateľmi.
Berte do úvahy, že rozkladací stôl môže mať rôzne tvary a veľkosti, vďaka čomu ho budete môcť prispôsobiť aktuálnym potrebám. Ideálne do malých kuchýň a jedální sú štvorcové alebo okrúhle stoly, pretože v zloženom stave nezaberajú príliš veľa miesta a vytvárajú útulnú atmosféru. Obdĺžnikový jedálenský stôl bude naopak dobre vyzerať vo väčšej miestnosti a zaručí vám pohodlnejšie stolovanie vo väčšej skupine.

Na aké vlastnosti si pri výbere rozkladacieho stola treba dávať pozor?
Pri výbere rozkladacieho stola si treba všímať niekoľko kľúčových vecí. Po prvé, dôležité je, aby bol nábytok precízne vyrobený, čo zabezpečí jeho trvanlivosť a spoľahlivé a bezpečné používanie po dlhé roky. Dôležitý je aj spôsob, akým sa stôl rozkladá – oplatí sa vybrať model, s ktorým sa ľahko manipuluje, bez potreby používania ďalších nástrojov. Po tretie, dôležitý je typ povrchu stola – mal by byť odolný voči mechanickému poškodeniu a dať sa ľahko čistiť. Mnoho rozkladacích modelov najrôznejších typov nájdete v kategórii stoly na agatanabytok.sk. V internetovom obchode je pri každom produkte uvedený podrobný popis s rozmermi, ktorý vám umožní vybrať si ideálny model podľa vašich predstáv.

Rozťahovací stôl v interiéri a v záhrade
Pri zariaďovaní interiéru rozkladacím stolom treba mať na pamäti niekoľko pravidiel. Predovšetkým treba zladiť stôl s ostatným nábytkom a štýlom interiéru. Ak zariaďujete malú miestnosť, je lepšie zvoliť stôl oblejších tvarov a v ľahšej konštrukčnej forme, ktorý nebude priestor prehusťovať. Dôležité je aj vhodné osvetlenie nad stolom, aby sa tento kus nábytku dal pohodlne používať v ktorúkoľvek dennú dobu.

Rozkladací stôl môže byť dobrou voľbou aj do záhrady. Umožní vám pružne sa prispôsobiť počtu hostí a typu podujatia – na terase nebude v bežné dni zaberať veľa miesta, a keď budete mať chuť, umožní vám splniť si sen o veľkej spoločnej letnej párty. Pri výbere rozkladacieho záhradného stola sa oplatí venovať pozornosť materiálu, z ktorého je vyrobený. Model by mal byť trvanlivý a odolný voči meniacim sa poveternostným podmienkam, ako aj ľahko udržiavateľný v čistote. Treba myslieť aj na to, aby sa dal pohodlne používať, aby bol stabilný, ľahko rozložiteľný a tiež aby mal na pohodlné stolovanie ideálnu výšku.

(Reklamný článok)