Jubilejný výjazd Veteran Car Clubu má charitatívny rozmer

Už tento víkend sa uskutoční 10. klubový výjazd Veteran Car Clubu v Piešťanoch. Jeho členovia sa okrem veľkolepej spanilej jazdy so štartom v Piešťanoch a cieľom na Podkylave rozhodli obohatiť túto akciu aj o rozmer charitatívny.

Akcia sa začína 7. mája 2016 prezentáciou vozidiel v spoločnosti Suzuki v Piešťanoch (pri poliklinike) v čase od 8.00 do 9.00 h. Následne nablýskané veterány vyrazia na spanilú jazdu po Piešťanoch.

Trasa je naplánovaná cez Krajinský most do obce Banka, kde si zastávku na Obecnom úrade vyžiadala samotná starostka obce. Odtiaľ sa presunú na futbalový štadión do obce Košariská, kde bude pre posádky vozidiel pripravené občerstvenie.

Popoludní budú veteránisti vo svojej jazde pokračovať do obce Podkylava k penziónu Adam, pričom po ceste navštívia tamojšiu raritu, domček Šmolkov. Večer už bude patriť príjemnému posedeniu pri ohni, opekačke a chýbať nebude ani harmonikár.

Už počas rannej registrácie vozidiel (štartovné je 5 eur) sa začne zbierka na podporu malej bojovníčky Sabínky Fajnorovej zo Starej Turej. Sabínkina hlavná diagnóza je hypotónia, čo znamená znížené svalové napätie. Sabínka preto potrebuje intenzívnu a kvalitnú rehabilitáciu, ktorú absolvuje v Adeli Medical Centre v Piešťanoch.

Keďže liečba nie je dostatočne hradená zo zdravotnej poisťovne, je rodina odkázaná na pomoc dobrých ľudí. Vďaka nim, a akciám ako je táto, sa Sabínka opakovane vracia do Adeli centra a krok za krokom zlepšuje svoj zdravotný stav.

Viac o Sabínke a možnostiach pomoci sa dočítate na tejto adrese a na stránke Nadácie Adeli.

Sabinka Fajnorova

Text: Tlačová správa Ilustr. foto: Martin Palkovič