Jana Kirschner sa vracia do Smoleníc, tentokrát v sprievode Pary

Po necelom roku od mimoriadne vydareného koncertu sa do Smoleníc vracia popová diva Jana Kirschner. Tentokrát jej hudobnú spoločnosť bude robiť kapela Para, vlaňajší víťaz Radio Head Awards. Toto spojenie sľubuje unikátny hudobný zážitok. Jana Kirschner a Para v Smoleniciach spoločne zaznejú 26. júla. To všetko v čarovnom prostredí šľachtického parku neďaleko zámockých hradieb.

Kto z nás si niekedy nepospevoval hity ako Žienka domáca či V cudzom meste. Verili by ste, že Jana Kirschner žiari na slovenskej hudobnej scéne už od roku 1996? Jej hudobné smerovanie sa rokmi vyvíjalo a z popovej princeznej sa postupne vyprofilovala na suverénnu divu s originálnym muzikantským prejavom. V jej piesňach spoznáte viaceré štýly, pričom ani po rokoch sa nezdráha experimentovať a posúvať svoju hudbu ešte ďalej.

Aj vďaka jej hudobnému prerodu patrí dodnes k slovenskej speváckej špičke, úspešne tvorí a vypredáva koncerty. A to nielen u nás. Jej originálny hlas, charizma, chytľavé melódie a texty nadchli aj našich českých susedov či dokonca Britov. Na konte má tie najprestížnejšie ocenenia, je mnohonásobná Zlatá Slávica a je uznávaná významnými hudobnými kritikmi u nás aj v zahraničí.

Vlaňajší koncert Jany Kirschner spolu so Simou Martausovou bol hudobnou čerešničkou za Smolenickým kultúrnym letom. Tento rok navštívi Smolenice opäť a jej doprovod nebude o nič menej zaujímavý. Skupina Para sa vďaka skvelým hudobným motívom aj nápaditým textom teší povesti jednej z najlepších koncertných kapiel na Slovensku. Ich skladby ako Abstinent či Keď ťa stretnem si zachovávajú svoju chytľavosť aj po rokoch. Para navyše patrí ku kapelám, ktoré neprestávajú hudobne vyzrievať. Svedčí o tom aj vlaňajšie víťazné ocenenie Radio Head Awards pre ich nový album Našou krajinou. Jana Kirschner a Para v Smoleniciach spoločne zaznejú v piatok 26. júla.

Koncert je súčasťou festivalu Smolenické kultúrne leto. Nebude však len o zábave a hudobných zážitkoch, ale aj o dobročinnosti. Na liečbu malej Emky Krajčírovej venujeme 2% z ceny každého predaného lístka. Na mieste sa tiež môžete tešiť na Kreatívny kútik Nadácie Adeli a projektu Hendikup. Príďte sa s nami zabaviť do Smoleníc a prispejte tým aj na dobrú vec!

Text: Tlačová správa – Smolenické kultúrne leto Foto: Tomáš Halo