Jalšové: Muži zostali zakliesnení v aute, vodič nafúkal

Hlohovskí policajti boli privolaní k nálezu havarovaného auta Mitsubischi Pajero v k. ú. obce Jalšové na lesnej ceste. Na udalosť upozornil v nedeľu, 3. júna, približne o 20.00 h náhodný okoloidúci, ktorý zraneným mužom privolal cez linku 112 pomoc.

Podľa dostupných informácií sa mali v aute nachádzať niekoľko desiatok minút dve zakliesnené osoby s vážnymi zraneniami.

Policajti na mieste zistili totožnosť mužov aj približné okolnosti udalosti. Podľa vyjadrenia sa mal 52-ročný muž zoznámiť s 31-ročným mužom a spolu mali popíjať celú nedeľu. Potom sa starší muž ponúkol mladšiemu, že ho odvezie domov. Cestou cez les nezvládol riadenie a narazil do stromov.

Policajti podrobili muža dychovej skúške na alkohol, pri ktorej mu namerali 0,59 mg/l, čo je 1,23 promile alkoholu  v dychu. Zranenia oboch mužov si vyžiadali okamžitý transport do trnavskej nemocnice. Podľa predbežných výsledkov by sa zo zranení mali zotavovať 2-3 týždne.

V čase nehody sa vo vozidle nachádzal aj pes, plemena Československý vlčiak, ktorého polícia za asistencie hliadky mestskej polície umiestnila dočasne do útulku pre zvieratá.

Poverený policajt začal vo veci trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Trnava Mária Linkešová.

Zdroj: KR PZ Trnava