Imobilných Piešťancov zaočkujú v ich domácnostiach

Piešťanská radnica v spolupráci s Trnavským samosprávnym krajom ponúka imobilným občanom mesta Piešťany registráciu na očkovanie proti ochoreniu covid-19.

Trnavská župa pripravila tzv. župnú výjazdovú očkovaciu službu, ktorá zrealizuje očkovanie imobilných ľudí nad 60 rokov priamo v ich domácnostiach. Imobilný záujemca o očkovanie môže mať pri sebe aj sprevádzajúcu osobu, táto bude v prípade záujmu tiež zaočkovaná. Zdravotníci budú záujemcov očkovať vakcínou Pfizer/BionTech.

Imobilní záujemcovia o očkovanie sa môžu nahlásiť, resp. ich môžu nahlásiť rodinní príslušníci alebo iná blízka osoba, v termíne od 10. do 21. mája na telefónnom čísle: +421 948 987 950 v čase od 08:00 do 11:00 hod. v pracovných dňoch alebo mailom na adrese ockovanie@piestany.sk.

Termín očkovania bude záujemcom oznámený v dostatočnom predstihu na mobilnom telefónnom čísle, ktoré uvedú.

„Naším cieľom je dostať očkovanie čo najbližšie ku všetkým záujemcom, a preto sme zriadili župnú výjazdovú očkovaciu službu. Čoskoro začneme výjazdovo očkovať aj v mestách a obciach trnavského kraja. Spolu so starostami a primátormi túto možnosť ponúkneme obyvateľom s vekom viac ako 70, príp. 60 rokov,“ upresnil Jozef Viskupič, župan Trnavského samosprávneho kraja.

Radnica žiada, aby sa na očkovanie výjazdovou očkovacou službou prihlasovali iba imobilní občania. Pre ostatných pripravuje Trnavský samosprávny kraj v spolupráci so SLK a mestom Piešťany očkovanie vo vakcinačnom centre na území mesta Piešťany.

Zdroj: piestany.sk