Húpací most je stále zatvorený, niektorí to ignorujú

Prechod po lávke, ktorá spája centrum Piešťan s cípom Vážskeho ostrova, je stále nebezpečný. Na konštrukciu Húpacieho mosta spadol koncom minulého týždňa strom, Služby mesta Piešťany ho preto uzavreli.

Vlastníkom pozemkov, na ktorých stáli poškodené topole, sú Slovenské liečebné kúpele Piešťany. Odstránenie stromov je preto na nich. Kým k tomu nepríde, most bude kvôli bezpečnosti uzatvorený.

Zákazové značky tam mestská polícia v spolupráci so Službami mesta Piešťany osadila v piatok 23. júna. Niektorí ľudia ich však nerešpektujú a po moste prechádzajú. Na obľúbený cíp Vážskeho ostrova by mali prichádzať po Železnom moste, ktorý je odtiaľ vzdialený asi 1,5 km.

„Služby mesta Piešťany ako správca mostových jednotiek a lávok v meste Piešťany oznamujú občanom, že z dôvodu odstraňovania havarijného stavu vzniknutého spadnutými topoľmi na konštrukciu mosta na Lido, bude z bezpečnostných dôvodov tento most uzavretý až do odvolania. Odstraňovanie havarijného stavu bude z dôvodu bezpečnosti arboristov možné, až keď ustane silný nárazový vietor,“ informovala mestská príspevková organizácia v piatok 23. júna.

O odstránení padnutých stromov a opätovnom sprístupnení mosta pre verejnosť, budeme informovať.

Text a foto: Martin Palkovič