Hore Váhom – dolu Váhom odštartuje od Kolonádového mosta

Klub slovenských turistov TJ Bezovec pozýva milovníkov cyklistiky na nenáročný cyklistický výlet po zaujímavých miestach piešťanského regiónu. Trasa tento raz vedie po pamiatkach ako mohyla v obci Očkov, Park miniatúr, Čachtický a Beckovský hrad. Výlet sa uskutoční v stredu 1. mája.

Novinkou tohto ročníka je prezentácia (od 8.00 h) a štart od Kolonádového mosta (o 9.00 h). Cieľ bude v kempingu Pullman v obci Banka. Hore Váhom – dolu Váhom je súčasťou turistickej akcie Buď fit!

Na cyklovýlet po zaujímavých miestach piešťanského regiónu je vstup voľný. Vďaka nenáročnej trase sa ho môžu zúčastniť cyklisti všetkých vekových kategórií. Minulý rok malo podujatie rekordnú účasť, absolvovalo ho 145 ľudí. Najstarší z nich mal 80 rokov a najmladší iba 10.

Trasa povedie cez Veľké Orvište, Ostrov, Očkov (Očkovská Mohyla), Podolie (Park miniatúr), Čachtice (Čachtický hrad), Nové Mesto nad Váhom, po vale do Beckova a z Beckova naspäť po vale k Zelenej Vode ďalej po cyklochodníku do Hornej Stredy a následne do Piešťan.

Cieľom je Kemp u Pullmana (Banka, Sĺňava II.), kde bude pripravené veselé ukončenie akcie.

Organizátori pripomínajú účastníkom, aby si nezabudli povinnú výbavu – prilbu a reflexné prvky.

Facebookovú udalosť nájdete na tejto adrese.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič