Hore Váhom – dole Váhom s rekordnou účasťou

Skoro dvojnásobný počet cyklistov oproti minulému roku sa dnes zúčastnilo turistického podujatia, ktoré sa teší stále väčšej obľube. Aj tento rok bol medzi nimi kolobežkár.

Rovnako ako všetci ostatní účastníci aj on absolvoval 70 km dlhú trať s prevýšením 287 metrov, ktorá viedla z Piešťan cez obce Ostrov, Podolie a Čachtice do Nového Mesta nad Váhom. Odtiaľ na Beckov a cez Hrádok, Hôrku, Lúku, Moravany nad Váhom na Banku.

Podľa jednej z organizátoriek prišlo na cyklovýlet príznačne nazvaný Hore Váhom – dole Váhom 78 ľudí. „Najstarší z nich mal 78 rokov a pricestoval z Bratislavy. Najmladšia bola tento rok 11-ročná Natálka Prišticová z Piešťan,“ hovorí Iveta Mucha Ondrášiková a dodáva: „Okrem Bratislavy a Piešťan sa zúčastnili aj cyklisti z Hlohovca, Svrbíc, Ružomberka, Trnavy, Modry, Dolného Lopašova, Veselého a Horných Otrokoviec.“

Cyklisti vyrazili z Piešťan o 9.00 h a najrýchlejším z nich to trvalo na Banku iba 2,5 hodiny. Keďže každý mohol ísť svojim tempom, tí ktorí si chceli vychutnať pamiatky a príjemné počasie, dorazili do cieľa okolo 16.00 h.

„Za podporu ďakujeme aj deťom z detského domova, ktoré nás prišli podporiť spolu so svojou vychovávateľkou,“ uzavrela Iveta Mucha Ondrášiková.

hore_vahom_dole_vahom_2016_4 hore_vahom_dole_vahom_2016_5 hore_vahom_dole_vahom_2016_6 hore_vahom_dole_vahom_2016_8 hore_vahom_dole_vahom_2016_9 hore_vahom_dole_vahom_2016_10

Text: Martin Palkovič Foto: Iveta Mucha Ondrášiková