Hokejisti si uctia pamiatku Jozefa Gubalu

Dlhoročný hokejový funkcionár zorganizoval v Piešťanoch majstrovstvá sveta juniorov, ktoré vstúpili do dejín vďaka veľkej bitke medzi reprezentantmi ZSSR a Kanady.

„Ide o človeka, ktorý zasvätil hokeju, či už na regionálnej, zväzovej alebo medzinárodnej úrovni. Jozef Gubala sa najväčšou mierou zaslúžil o to, že v našom meste je postavený tento hokejový stánok,“ napísal Jaroslav Lušňák, prezident klubu ŠHK 37 Piešťany.

Na čerstvo dokončenom zimnom štadióne sa začiatkom roka 1987 uskutočnili majstrovstvá sveta juniorov. Finálový zápas ZSSR vs. Kanada však predčasne ukončila bitka, kvôli ktorej museli organizátori zhasnúť svetlá a televízia prerušiť priamy prenos. Vďaka tejto udalosti sa Piešťany zapísali do histórie hokeja.


Čítajte aj: Od najväčšej bitky v histórii hokeja uplynulo 30 rokov


„Odvtedy sa v našom meste uskutočnilo viacero akcii IIHF, ako napríklad MS Juniorov a MS žien. Jozef Gubala, ako prezident novodobého piešťanského hokeja, položil pevné základy pre nasledujúce úspechy tohto nádherného a najpopulárnejšieho športu v našom meste Piešťany a na Slovensku,“ pokračuje J. Lušňák.

Pri príležitosti nedožitých 85. narodenín Jozefa Gubalu sa 15. januára 2020 o 15.00 h uskutoční pri zimnom štadióne uctenie jeho pamiatky a slávnostné odhalenie pamätnej tabule.

Text: Martin Palkovič Zdroj/Foto: shk37piestany.hockeyslovakia.sk