Hokej: Piešťany podľahli Zvolenu. Tréner Gudas nechcel chybám veriť


Warning: Illegal string offset 'alt' in /data/6/1/614b7d31-fe80-4236-a239-9edf38a5930e/zpiestan.sk/web/wp-content/themes/zpiestan_2.0/page-templates/ads-top_article_banner.php on line 14

Warning: Illegal string offset 'caption' in /data/6/1/614b7d31-fe80-4236-a239-9edf38a5930e/zpiestan.sk/web/wp-content/themes/zpiestan_2.0/page-templates/ads-top_article_banner.php on line 15

Warning: Illegal string offset 'sizes' in /data/6/1/614b7d31-fe80-4236-a239-9edf38a5930e/zpiestan.sk/web/wp-content/themes/zpiestan_2.0/page-templates/ads-top_article_banner.php on line 16

Warning: Illegal string offset 'large' in /data/6/1/614b7d31-fe80-4236-a239-9edf38a5930e/zpiestan.sk/web/wp-content/themes/zpiestan_2.0/page-templates/ads-top_article_banner.php on line 16
1
Inzercia

Premiéra českého trénera Lea Gudasa na lavičke ŠHK 37 Piešťany skončila prehrou s HKM Zvolen 3:5. Piešťany doplatili hlavne na „treťoligový“ výkon obrany v prvej tretine, kde okrem štyroch obdržaných gólov mohli na pol plynu hrajúci Zvolenčania tyčkou, či dvoma nájazdami dvoch na jedného skóre ešte viac prikrášliť.

V ostatnom čase sa hra Piešťancov postupom času zlepšovala, avšak na kvalitne brániaceho súpera, ktorý po prvej tretine udržiaval výsledok to nestačilo. Medzi najvýraznejšie negatíva hry havranov patria popri častých obranných zaváhaniach aj absencia formy u lídrov mužstva. Pašek, Peško, či Holovič ani zďaleka neodovzdávajú pre svoj tím maximum.

ŠHK 37 Piešťany, s.r.o. 3:5 (1:4, 1:0, 1:1) HKM a.s. Zvolen

Hlavne hra Marcela Holoviča je v hre prvého útoku po boku agilného Klempu a technicky vyspelého Mišuru slabá a často tým svoj útok výrazne oslabuje. Vyššie kritériá svojej hry splnil s chuťou hrajúci a často na ľade viditeľný Rapáč. Fanúšikov svojou bojovnosťou potešil Haring, či bojovný a technicky pozoruhodný výkon Klempu, ktorý však často „nemal s kým.“

V zápase so Zvolenom nemali svoj deň ani brankári. Šúrek opúšťal svoju svätyňu už po ôsmych minútach, striedajúci Rybár inkasoval rovnako dva „chytateľné“ góly.

Prvý gól stretnutia padol už v 3. minúte. Po strele Brabenca zostal brankár Šúrek dezorientovaný a Puliš sa „obtočil“ vôkol celej brány a zasunul po prvýkrát do siete.

Odpoveď Piešťancov prišla o necelé dve minúty. Rapáč nahodil nebezpečne skákajúci puk zo stredného pásma, ktorý sa gólmanovi hostí odrazil od betónu. Obranca Zvolena „zluftoval“ skákavý puk, ktorý spracoval Rastislav Konečný a po kľučke vyrovnal do prázdnej brány na 1:1.

Vyrovnaný stav však dlho netrval. Už o minútu a pol išli hostia gólom Podkonického do vedenia. Pri druhom góle Zvolena domáci dokázali absurdnosť svojej obrannej hry v prvej tretine. Skoro okamžite mohol vyrovnať Mišura. Avšak jeho nájazd zlikvidoval istejší brankár hostí Šimko.

Tretí gól hostí padol v 8. minúte po samostatnom nájazde Podkonického a Šúrek opúšťa ľad. V 9. minúte prepadli domáci na útočnej modrej a Zvolen dostáva možnosť na prečíslenie. Nový muž v bráne havranov svoj prvý zásah zvládol na výbornú.

Štvrtému gólu v 18. minúte predchádzala tyč od obrancu Zvolena Bagina. O 30. sekúnd sa už hostia s početným táborom svojich priaznivcov tešia po štvrtý krát. Rybára prekonáva po druhý krát Puliš.

V druhej časti hry Piešťany výrazne ožili. Odmenou za snahu bol gól z 27. minúty keď posledný kto sa dotkol puku bol Pašek. Rozhodca Mullner uznal tento gól až po telefonickej konzultácii. V druhej časti hry domáci súpera výrazne prestrieľali (17-4). Tlak však nepriniesol gólový efekt. Hra havranov je však sympatická.

V poslednej časti hry pridali obe mužstvá po jednom góle. Delovka Hrašku prekvapila Rybára a gólový účet stretnutia zakončil utešenou delovkou po brvno Šimka Ján Románek.

Tréner domácich Leo Gudas zhodnotil výkon svojich zverencov takto: „Nevydarilo sa nám prvých desať minút, keď sme inkasovali tri nezmyselné góly. Boli to také chyby, že sa mi tomu nechce veriť. Potom sa nám už náskok súpera ťažko dobiehal. Hrali sme dobre, vytvorili sme si šance, hrali sme dopredu. Škoda, že sme stretnutie viac nezdramatizovali. Okrem prvých desať minút som s výkonom hráčov čiastočne spokojný.“

V ďalšom kole, ktoré sa odohrá 30. decembra cestujú piešťanskí hokejisti na derby do Trenčína. Zápas sa začína o 17.30 hod. a fan klub pripravuje na zápas autobusový výjazd.

Text: Rasťo Gavora Foto: Laco Duračka

Inzercia