Havrani vybojovali víťazstvo. Frenetický potlesk bol zaslúžený


Warning: Illegal string offset 'alt' in /data/6/1/614b7d31-fe80-4236-a239-9edf38a5930e/zpiestan.sk/web/wp-content/themes/zpiestan_2.0/page-templates/ads-top_article_banner.php on line 14

Warning: Illegal string offset 'caption' in /data/6/1/614b7d31-fe80-4236-a239-9edf38a5930e/zpiestan.sk/web/wp-content/themes/zpiestan_2.0/page-templates/ads-top_article_banner.php on line 15

Warning: Illegal string offset 'sizes' in /data/6/1/614b7d31-fe80-4236-a239-9edf38a5930e/zpiestan.sk/web/wp-content/themes/zpiestan_2.0/page-templates/ads-top_article_banner.php on line 16

Warning: Illegal string offset 'large' in /data/6/1/614b7d31-fe80-4236-a239-9edf38a5930e/zpiestan.sk/web/wp-content/themes/zpiestan_2.0/page-templates/ads-top_article_banner.php on line 16
1
Inzercia

Piešťanskí havrani v 41. kole Tipsport extraligy vybojovali cenné víťazstvo nad svojim susedom v tabuľke HK 36 Skalica v pomere 3:1 (2:1,0:0,1:0). Za bojovný, kvalitný a obetavý výkon počas celého zápasu si hráči vypýtali od vďačných piešťanských priaznivcov hladných po extraligovom hokeji a úspechu na čele s fanklubom frenetický potlesk s opätovným vyvolávaním mužstva na ľad.

Nové metly v mužstve dobre metú. Posily sa ukázali ako veľmi vhodné a potrebné doplnenie kádra. Denis Godla v bráne ukázal veľký hokejový talent so schopnosťou si dobre postaviť žrde a v 16. minúte ponúkol okrem iných skvelých zákrokov lahôdku v podobe luxusného semaforu pri šanci Skaličana Baráka. Netreba však zabudnúť, že výkon brankára Godlu by nebol, nebyť výkonu obrany, ktorá dnešný duel zvládla viac než chválitebne.

V prvom domácom dueli sa blysol aj reprezentačný kolega Denisa Godlu z úspešnej hokejovej dvadsiatky, Samuel Petráš. Rodák z Bratislavy tentoraz s veľkou dôverou trénerskej dvojice dostal príležitosť v prvom útoku. Napriek drobným nedostatkom mladý Bratislavčan podal výborný, zdravo drzí výkon a patril k najviditeľnejším hráčom na ľade. Spravodlivosťou za predvedenú hru bola možnosť ukončiť celkové skóre v stretnutí uznaním technického gólu pri signalizovanom faule v poslednej minúte stretnutia.

Nováčik v obrane Henrich Jaborník a staronový Adam Drgoň pridali piešťanskej obrane mužnosť. Najdôležitejším konštatovaním po 60. minútach pri zhodnotení hry defenzívy je výrazné zlepšenie a po dlhšom čase skutočný extraligový výkon bekov, v ktorom prevládali pozitíva.

Nesklamal rovnako miláčik publika, na ktorého hru bolo zvedavých mnoho Piešťancov. Václav Stupka už v druhom zápase po sebe skóroval a jeho nenapodobiteľná hra niekedy až s neuveriteľným zrýchlením je hokejovým balzamom na oči.

Piešťany začali do svojho súpera bez rešpektu. Počas prvých štyroch minút hráči Skalicu nevpustili do žiadnej gólovej príležitosti. Gólovo sa ujala už druhá minúta. Po strele kapitána Brňáka sa k odrazenému puku dostal Pašek, ktorý sa svojou koncovkou nemýlil. Skalica sa len pomaly osmelovala a prvá výrazná gólová situácia na seba nechala čakať až do spomínanej 16. minúty, keď fantasticky zakročil Godla. 17. minúta gólovo patrila Stupkovi a po presnej strele prišlo poďakovanie výšinám a spokojnosť na tribúnach. V 18. minúte využili hostia chybu domácich pri vyhadzovaní puku z obranného pásma a po jemnom tečovaní pred brankárom z hokejky Komíneka sa rozdiel stenčil na jeden gól.

hokej piestany skalica

V druhej časti hry zo začiatku hra mierne upadla. Postupom času sa však obe mužstvá dostávali do vyložených pozícií a brankárov často zachraňovala aj dobre postavená konštrukcia brány. V 30. minúte sa ocitol štvrtý piešťanský útok po kolotoči pred Romančíkom, strela Vaculína však triafa tyč. O dve minúty sa v tutovke ocitol Brňák, jeho sofistikovanú prihrávku však spoluhráči nepochopili a puk skončil mimo zónu ohrozenia brány Skalice. V poslednej minúte Skaličania zahodili obrovskú šancu na vyrovnanie, kedy piešťanského Godlu po nájazde Vaškoviča zachránila opäť žrď.

„Tyčkový mariáš“ si Denis Godla zopakoval v 45. minúte. Už o minútu skvelým obranným zákrokom zachránil domácich od vyrovnania príkladným znehybnením útočníka kapitán Brňák. Tlak Skalice časom narastal. Piešťany sa častejšie dostávali do defenzívy, obrana však stála na pevných nohách. V 53. minúte Stupka ukázal prečo ho v Piešťanoch milujú. Svoje bleskové sólo bohužiaľ nedotiahol do úspešného konca, Romančík si svoje „medzibetónie“ úspešne uchránil. Záverečný úspech prišiel v 60 minúte. Po drvivom tlaku hostí a obetavosti domácich sa puk ocitol v strednom pásme a Petráš ukázal všetkým, že aj mladý junior má dostatočné fyzické predpoklady na presadenie sa v súboji a faule a smerovaní puku do prázdnej brány napriek neprekročeniu puku cez bránovú čiaru rozhodca uznal technický gól.

Pred 1 289 divákmi rozhodovali Lurii Oskirko a Daniel Konc. Na čiarach asistovali českí čiaroví Lukáš Kacej a Peter Šefčík.

V 42. kole Piešťany cestujú do Popradu, doma sa havrani predstavia o týždeň, v piatok 23. januára a súperom bude Žilina.

Text: Rasťo Gavora Foto: Laco Duračka Video: Pavol Jurák

Inzercia