Havran bol neprejazdný, na Banke sa skrížil kamión

Poveternostné podmienky dnes skomplikovali vodičom cest cez horský priechod Havran. Doprava bola dopoludnia obmedzená, aktuálne ju kamión, ktorý sa skrížil v obci Banka smerom na Havran.

„Polícia upozorňuje vodičov, aby situácia za volantom nepodceňovali a jazdu prispôsobili aktuálnej situácii na ceste a najmä svojim schopnostiam. Pri zimnej jazde je mimoriadne dôležité predvídať. Brzdná dráha áut sa v zimnom období výrazne predlžuje a zvládnuť dobre auto v šmyku dá zabrať aj skúseným vodičom,“ uviedla hovorkyňa polície Mária Linkešová a dodala: „Zároveň apelujeme aj na chodcov, aby nevstupovali na cestu v čase, keď je auto v blízkosti priechodu pre chodcov a je zrejmé, že nestihne včas zareagovať na pohyb chodca.“

Podľa informácií od policajnej hovorkyne bola dnes doprava na horskom priechode Havran obmedzená do jedného jazdného pruhu a prejazd bol povolený len pre osobné autá.

„V dôsledku poveternostných podmienok došlo v danom úseku k skríženiu štyroch nákladných áut. Podľa posledných informácií je situácia na horskom prechode prejazdná v oboch smeroch. Polícia doteraz nemusela v danom úseku cesty zasahovať pri nehode ani škodovej udalosti. Skrížený kamión komplikuje dopravu aktuálne za obcou Banka smerom na horský prechod,“ pokračovala Mária Linkešová.

Diaľniční policajti boli podľa jej slov ráno privolaní k dopravnej nehode na rýchlostnej ceste R1, kde 36-ročná žena riadila auto Renault Megane v smere od Trnavy na Nitru, keď dostala s vozidlom šmyk a narazila do zvodidiel.

Policajti ju po nehode podrobili dychovej skúške na alkohol a v dychu jej namerali 0,93 mg/l alkoholu a neskôr 0,96 mg/l alkoholu, čo sú 2 promile. Ženu vzápätí predviedli na policajnú stanicu a tá je podozrivá z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. V zmysle zákona hrozí za jazdu pod vplyvom alkoholu nad 1 promile strata slobody až na 1 rok.

Zdroj: KR PZ Trnava Ilustračné foto/archív: Viktor Vrábel