Hasiči zápasili s požiarom obilia a slamy pri Maduniciach

Príčinou požiaru, ktorý vznikol v piatok 16. júla krátko pred 17.00 h pri Maduniciach, bola prevádzkovo-technická porucha. Na miesto udalosti bola vyslaná hasičská jednotka z Hlohovca so štyrmi príslušníkmi a dvoma hasičskými cisternami. Podarilo sa im uchrániť majetok v hodnote 100-tisíc eur.

„Po príchode hasičov bolo zistené, že požiar sa rozšíril na rozlohu približne 500×100 metrov. Keďže požiar sa šíril rýchlo, veliteľ zásahu nariadil na lokalizáciu a likvidáciu požiaru použiť požiarne lišty na hasičskej technike. Počas hasiacich prác prišlo k dymeniu odstaveného traktora s balíkovačom. Na likvidáciu požiaru pracovného stroja boli použité práškové hasiace prístroje spolu s jedným vysokotlakovým prúdom,“ informovala  Lena Košťálová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trnave.

Ďalej šíriaci sa požiar zachvátil aj blízky háj pri poli, ktorý sa hasičom podarilo zlikvidovať. Na dohasenie kôp slám bola použitá poľnohospodárska technika spolu s jedným vysokotlakovým prúdom.

K zásahu boli povolané aj dobrovoľné hasičské zbory obce Veľké Kostoľany a Madunice. Pri udalosti neprišlo k žiadnemu zraneniu.

Vzniknutá škoda bola predbežne stanovená na hodnotu 10 000 eur. Hasičom sa podarilo uchrániť majetok v hodnote 100 000 eur. Zisťovateľ príčin požiaru stanovil dôvod vzniku požiaru ako prevádzkovo-technickú poruchu.

Zdroj: KR HaZZ v Trnave