Grape festival tento rok nebude

Mal to byť posledný ročník na piešťanskom letisku. Kde sa bude Grape konať v roku 2021 zatiaľ nie je jasné.

Podujatie, vďaka ktorému boli niekoľko dní obsadené takmer všetky ubytovacie kapacity v Piešťanoch, sa v auguste neuskutoční. Oznámili to organizátori s odkazom na informáciu o zákaze podujatí nad 1000 ľudí, ktorú v pondelok zverejnil premiér Igor Matovič.

„Všetci sme to v posledných dňoch už tušili, avšak bolo nutné počkať na toto oficiálne rozhodnutie. Ak by sme festival zrušili iba na základe našich pocitov a predvídavosti situácie, tak by sme riskovali porušenie zmluvných podmienok s interpretmi a dodávateľmi, čo by nás mohlo stáť nemalé finančné straty a bolo by to pre nás likvidačné,“ oznámili na facebooku usporiadatelia.

Zakúpené vstupenky ostávajú v platnosti aj na rok 2021, predaj pokračuje, ale zároveň je možné lístky vrátiť a dostať za ne plnú cenu.

„Samozrejme sa budeme snažiť čo najviac interpretov presunúť z tohto roku, veríme, že budeme úspešní,“ dodali organizátori, s tým, že niektorých účinkujúcich oznámia už budúci týždeň. V lete sa pokúsia urobiť aspoň malú náhradu festivalu tak, aby boli dodržané platné protiepidemické opatrenia.

O tom, či sa bude náhradné podujatie konať v Piešťanoch zatiaľ neinformovali. Aktuálne nie je jasné ani to, kde sa budúci rok Grape uskutoční. Kvôli vyťaženosti piešťanského letiska charakterovými spojmi to malo byť na inom mieste v našom regióne. Koronakríza však možno aj tieto plány zmení.