Futbalová senzácia: Trebatice zdolali Petržalku a zahrajú si proti FC ViOn Zlaté Moravce

Lídri tabuľky druhej futbalovej ligy dochádzali sklamaní. Tamojší futbalisti, ktorí hrajú štvrtú ligu, totiž v pohárovom zápase zvíťazili nad FC Petržalka 2:1.

OKF Trebatice sú aktuálne v 4. lige SZ na 15. mieste tabuľky. O to väčšie prekvapenie pripravili približne piatim stovkám divákov, ktorí si v stredu 25. augusta prišli pozrieť zápas druhého kola Slovnaft Cupu.

„Gól Matúša Vala a súper začal tušiť, že to nebude mať také ľahké… Naši bojovali ako levy a aj keď súper si vypracoval nejaké šance stroskotal na našom Enricovi Kirkovi v bráne alebo na nepresnej koncovke… V druhom polčase pridal druhý gól lahôdkou do vinkla náš kapitán Ľúbo Miklovič! Napriek zníženiu hostí sme mohli oslavovať zaslúžený postup,“ priblížil priebeh víťazného stretnutia klub OKF Trebatice na svojej facebookovej stránke.

V treťom kole Slovnaft Cupu nastúpia proti prvoligovému klubu FC ViOn Zlaté Moravce. Starosta Trebatíc Juraj Valo k tomu pre portál Sportnet povedal: „V deväťdesiatročnej histórii klubu pôjde o najväčší zápas. V priateľskom stretnutí sme privítali Slovan či Trnavu, ale proti ligistovi sme v súťažnom zápase nikdy nehrali. Bude to veľký sviatok pre celú obec.“

Zdroj: OKF Trebatice, sportnet.sme.sk

Foto: FB/OKF Trebatice