Formula Future: Sestry Majerčíkové doma úspešné

V sobotu 24. septembra sa na Siesta pláži konalo VI. kolo Majstrovstiev Slovenskej republiky Formula Futre a I. kolo Súťaž družstiev o pohár primátora mesta Piešťany, v ktorej boli najlepšie domáce sestry Maječíkové.

Tréningové jazdy začali krátko po 9.30 h, kedy si trať pred Siesta plážou vyskúšalo 8 pretekárov v kategórii Mladší žiaci a 5 pretekárov v kategórii Starší žiaci. Nechýbala ani kategória pre nováčikov, do ktorej sa prihlásili 3 slečny v kategórii Mladší žiaci – nováčikovia.

Po tréningových jazdách a rozprave nasledovala prvá časť súťaže – viazanie vodáckych uzlov na čas. Obe kategórie viazali štyri uzle. Najrýchlejší viazač uzlov z kategórie mladších žiakov bol Kristián Viktorín, ktorému sa podarilo všetky uzly uviazať za necelých 16,5 sekundy. V kategórie starších žiakov bol najrýchlejší Kristián Lisý, jeho čas bol tesne pod 14 sekúnd. Obaja pretekári hája klub MA-JAK Malacky.

Počas prestávky medzi sa predstavil v exhibičnej jazde aj dvojnásobný majster Európy vo vodných skútrooch Mário Lámy, z klubu Lámy Jet team, na jeho 500-koňovom špeciály. Jeho spotreba na 15 minút jazdy pri plnom výkone je takmer 50 litrov, pričom skúter má približne 65 litrovú nádrž na metanol. Okrem vodného skútru sa ukážkovou jazdou predviedol i čln pre začínajúcich pretekárov.

Po exhibičných ukážkach preteky pokračovali slalomovou časťou na gumenom člne. Všetci pretekári oboch kategórii sa predstavili v dvoch rozjazdách. V mladšej kategórii mala najrýchlejšie časy v oboch rozjazdách domáca pretekárka z H2O Motorsport Piešťany Nina Majerčíková. V kategórii starších žiakov najrýchlejšie I. rozjazdu slalomovej časti zvládol Vladimír Slaný z klubu Inter Bratislava. V druhej rozjazde bola najrýchlejšia Soňa Majerčíková z H2O Motorsport, ktorá trať zvládla za jeden a pól minúty a 9 stotín sekundy.

Po sčítaní bodov za obe časti pretekov na najvyšší stupienok v kategórii mladších žiakov vystúpila Nina Majerčíková so súčtom bodov 871, druhý skončil Šimon Jung s 694 bodmi. Tretiu priečku obsadil Kristián Viktorín so 654 bodmi.

V kategórií starších žiakov prvú priečku obsadil Vladimír Slaný so súčtom bodov 850, druhá skončila Soňa Majerčíková s 794 bodmi a tretiu priečku obsadil Oliver Šíra so 727 bodmi.

V rámci Súťaže družstiev o pohár primátora mesta Piešťany prvé miesto obsadili domáce pretekárky sestry Majerčíkové z klubu H2O Motorsport Piešťany so súčtom bodov 1 665, na druhom mieste skončili Vladimír Slaný a Šimon Jung z klubu Inter Bratislava so súčtom bodov 1 544, tretiu priečku obsadil Kristián Lisý a Kristián Viktorín z klubu MA-JAK Malacky, ktorí získali 1 350 bodov.

V Piešťanoch bola vyhlásená aj kategória Nováčikovia, v ktorej sa Petra Fenclová umiestnila na prvom mieste, druhé miesto patrilo Frederike Drličkovej a tretie miesto Saške Drlikovej.

formula-future-3 formula-future-4 formula-future-14 formula-future-24 formula-future-29 formula-future-30 formula-future-41 formula-future-50 formula-future-64 formula-future-72 formula-future-74 formula-future-79 formula-future-97 formula-future-104 formula-future-119 formula-future-121 formula-future-123 formula-future-125 formula-future-128 formula-future-129 formula-future-132 formula-future-134

Text a foto: H2O Motorsport Piešťany/ihashtag.eu