Fico kontroloval žatvu v Maduniciach

Premiér na návšteve družstva neďaleko Piešťan hovoril o plánovanom znížení DPH na niektoré potraviny. Poľnohospodárom poďakoval a kritikom odkázal, že ide o potravinovú bezpečnosť.

Roberta Fica spolu s ministrom pôdohospodárstva Ľubomírom Jahnátkom na poli v Maduniciach privítali zástupcovia tamojšieho družstva, podľa ktorých je žatva v našom regióne v plnom prúde. Zatiaľčo repka je už skosená, pšenice je na poliach ešte asi polovica. Úroda by podľa nich mala byť priemerná.

Pochválili sa aj pestovaním cibule, ktorá má v obci dlhú tradíciu. Starostka Alena Jelušová pozvala predsedu vlády na Cibuľové slávnosti.

„Chcem poďakovať všetkým poľnohospodárom na Slovensku, za všetku tú tvrdú robotu,“ povedal Robert Fico a dodal: „Mrzí ma, že zo žatvy sa robí historický prežitok. Týmto hlupákom odkazujem, že je to otázka našej národnej bezpečnosti. Je to otázka potravinovej bezpečnosti, pretože inak by mnohí skapali od hladu.“

Spomenul tiež plánované zníženie DPH na niektoré potraviny. Podľa jeho slov by mohlo ísť o čerstvé mäso, mlieko a pekárenské výrobky.

Text, foto a video: Martin Palkovič

 


Hynek Ficovi: O tréningovú halu máme stále záujem

Viceprimátor Michal Hynek využil príležitosť na neformálne stretnutie s premiérom. Témou ich krátkeho rozhovoru bola výstavba tréningovej haly pre mladých hokejistov.

Úrad vlády pre tento účel do Piešťan v minulosti poslal 1 milión eur a podľa informácií bývalého primátora, predseda vlády prisľúbil poskytnúť na výstavbu ďalších 500-tisíc eur. Tie však mesto doteraz nedostalo.

„Nakoľko sa nám ani po viacerých urgenciách z našej strany nepodarilo s predsedom vlády stretnúť, chcel som využiť túto neformálnu príležitosť, aby som mu povedal, že Piešťany majú o výstavbu tréningovej hokejovej haly eminentný záujem. Chceme podniknúť všetky kroky pre to, aby tu hala stála. Premiéra som sa spýtal, či môžeme počítať s podporou úradu vlády a či môžeme počítať aj s prisľúbenými financiami,“ povedal po stretnutí M. Hynek.

Robert Fico mu odporučil, aby sa na neho vo veci výstavby hokejovej haly vedenie mesta obrátilo prostredníctvom šéfa jeho kancelárie.

„Toto urobíme v najbližších dňoch. Verím, že keď premiér vidí z našej strany záujem, pomôže nám. Pre mňa je výstavba hokejovej haly stále živou témou, určite sa nemienime vzdať,“ uzavrel viceprimátor.

Text: Tlačová správa MsÚ


1 žatva 2 žatva madunice 4 robert fico ľubomír jahnátek žatva madunice 2 5 robert fico ľubomír jahnátek žatva madunice 6 žatva kombajn
Inzercia