Zmluva na cyklomost je podpísaná, výstavba má začať ešte pred Vianocami

Približne päť mesiacov od prevzatia staveniska by mal obce Madunice a Koplotovce spájať most pre cyklistov. Súčasťou projektu, ktorý z veľkej časti pokryjú finančné zdroje z Európskeho fondu regionálneho rozvoja, je aj cyklochodník.

Stavebné práce mali začať už na jar 2020, prekazila ich však pandémia. Aktuálne sa zdá, výstavba dlho očakávaného projektu odštartuje v dohľadnej dobe.

Obec Madunice, ktorá na tento účel získala peniaze z Európskeho fondu regionálneho rozvoja zverejnila zmluvu s víťazom verejného obstarávania – združením firiem, ktorého vedúcim členom sú Cestné stavby Liptovský Mikuláš.

„Zmluva na cyklotrasu a most je podpísaná a daná na Integrovaný regionálny operačný program na kontrolu. Ak bude všetko v poriadku stavenisko budeme odovzdávať koncom novembra,“ uviedla pre zpiešťan.sk Alena Jelušová, starostka obce Madunice.

Zmluvné strany sa dohodli, že výstavba bude trvať 131 kalendárnych dní, teda niečo cez štyri mesiace. Cena je 3 140 156 eur.

Aktuálna vzdialenosť medzi obcami Madunice a Koplotovce je po ceste 13 km a po vale, okolo Drahovského kanála a rieky Váh, meria vyše 10 km. V oboch prípadoch treba prejsť po moste v Hlohovci. Lávka pre cyklistov skráti túto vzdialenosť na 5 km a aj vďaka vybudovaniu cyklochodníkov bude cesta bezpečnejšia a pohodlnejšia. Ocenia ju ľudia dochádzajúci za prácou, ale aj turisti. Práve zintenzívnenie cyklistickej dopravy v regióne je cieľom celého projektu.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič