Festival Doda Šošoku prinesie špičkový jazz s medzinárodnou príchuťou

Počas dvoch večerov zahrajú v Art Jazz Gallery Kursalon Big Band Matúša Jakabčica, Milo Suchomel a jeho Sax in the City, Nothing But Swing a Rado Tariška Quartet. Festival Doda Šošoku sa uskutoční 4. a 5. decembra.

„Netradične aj v netradičnom termíne, končíme sezónu,“ píšu organizátori Festivalu Doda Šošoku v tlačovej správe. „Na siedmom ročníku festivalu máte možnosť aj tento rok vidieť a počuť naživo špičkový slovenský jazz s medzinárodnou príchuťou.“

O kvalite česko – slovenského Big bandu Matúša Jakabčica nik nepochybuje. Príďte v piatok 4. decembra na 19.30 h a zažijete ho aj vy. Big Band v klube to je zážitok, najmä ak sú jeho členmi vynikajúci českí a slovenskí hudobníci, ktorých dá Matúš Jakabčic každý rok akoby zázrakom dohromady.

Milovi Suchomelovi sa podaril opäť skvelý projekt. Sax in the City ktorý bude znieť v podaní Mila Suchomela, Pavla Berezu, Cuca Gajlíka, Juraja Rašiho a ďalších.

Sobota 5. decembra od 19:30 bude patriť dvom formáciám, ktoré zapĺňajú kluby a sály. Neuveriteľnú súhru a ľahkosť Roba Ragana, Klaudia Kováča a Petra Solárika, teda Nothing But Swing, treba zažiť viackrát ako raz za rok.

A na záver festivalu bude v Art Jazz Gallery určite husto. Rado Tariška si pozval a opäť po čase privedie do Piešťan svetového pianistu z Venezuely Benita Gonzalesa, na kontrabas hosťa z Maďarska Gyorgy Orbana a dnes už medzinárodne uznávaného bubeníka Davida Hodeka.

International Jazz Piešťany n. o. pripravil v tomto roku 32 piatkových koncertov a rovnaký počet pondelkových jam session. Vyše 180 hudobníkov sa postaralo o veľa pekných chvíľ pre obyvateľov a návštevníkov mesta a Kursalonu. „Všetkým čo prišli a tým podporili základ mnohých hudobných žánrov – jazz, ďakujeme a tešíme sa na ďalšie stretnutia,“ uzavreli organizátori.

Zdroj: Tlačová správa organizátorov/visitpiestany.sk (krátené)