Federálny pohár: Čajky zdolali Ružomberok a oslavujú bronz

Piešťanské Čajky uspeli v zápase o tretiu priečku Federálneho pohára 2021/2022, keď zdolali MBK Ružomberok 65:58 a stali sa tak prvými medailistkami premiérového ročníka. Víťazkami historicky prvého Federálneho pohára sa stali basketbalistky Sokola Hradec Králové, ktoré zdolali Young Angels Košice.

Súboj Piešťanských Čajok s MBK Ružomberok začal zostra, dlho sa držal vyrovnaný stav. Bol to aj strelecký duel Martiškovej s Turudičovou. Čajky mali dobrý záver prvej štvrtiny, 4 bodmi v rade sa dostali do vedenia 18:14. V druhej časti hrozila piešťanskej defenzíve Motleyová, ale na domácej strane odpovedala Rusiňáková. Piešťany si udržiavali tesný odstup od súpera, v závere prvého polčasu im pomohla 8-bodová šnúra, ktorou upravovali na polčasový 35:27.

Čajky pokračovali v dobrom výkone aj po prestávke, svoje vedenie dokázali zvyšovať. Domácou líderkou bola v tejto fáze Tadičová, necelé dve minúty pred koncom tretej štvrtiny poslala svoj tím do 11-bodového vedenia. Do poslednej časti sa išlo za stavu 53:42. V záverečnej štvrtine Ružomberok zatlačil na Čajky, manko stiahol aj na 6 bodov, respektíve tiež 4 body. Zverenkyne Petra Jankoviča sa však tlaku nezľakli, koncovku zvládli a mohli oslavovať zisk bronzu.

„Gratulujem dievčatám k víťazstvu, za dnešný výkon si zaslúžili zvíťaziť. Mali sme dobrý vstup do zápasu, hrali sme koncentrovane v obrane a dokázali sme takto hrať počas celého zápasu. Sme radi, že máme z premiérového ročníka Federálneho pohára medailu, čo bolo našim cieľom,“ povedal po zápase Peter Jankovič, tréner Piešťanských Čajok.

Piešťanské Čajky (SVK) – MBK Ružomberok (SVK) 65:58 (35:27)

Konečné poradie Federálneho pohára 2021/22:
Sokol Hradec Králové
Young Angels Košice
Piešťanské Čajky
MBK Ružomberok
Slovanka MB
BK ŠKP 08 Banská Bystrica

Zdroj: piestanskecajky.sk

Foto: Laco Duračka