Drahovskí z Piešťan sú Bežeckou rodinou roka

Nielen vlani dosiahli skvelé výsledky na domácich aj zahraničných pretekoch. Aj to im zabezpečilo nomináciu na ocenenie Running Gala, ktorú premenili na víťazstvo. Slávnostné odovzdávanie bežeckých cien sa uskutočnilo v piatok 4. marca v bratislavskej Refinery Gallery.

Rodina Drahovských z Piešťan má deväť členov. Každý z nich aktívne športuje. Otec Jozef je organizátorom viacerých pretekov v našom regióne, mama Katarína náročné behy pravidelne vyhráva.

Napríklad v lete obstála v silnej medzinárodnej konkurencii nultého ročníka podujatia Beh v raji, keď ju na 10 km dlhej trati prekonali iba dve kenské reprezentantky. Bronzová Piešťanka bola zároveň najrýchlejšou veteránkou.

Aj na týchto pretekoch sa darilo jej deťom. Tadeáš vyhral kategóriu juniorov a Lýdia bola najrýchlejšou juniorkou.

Obaja sa nedávno zúčastnili Majstrovstiev sveta juniorov v zimnom triatlone, kde Tadeáš skončil štvrtý. V štafete spolu so svojou sestrou a ďalšími dvoma slovenskými reprezentantmi získali vynikajúce tretie miesto.

Aj tieto úspech prispeli k nominácii na ocenenie Running Gala v kategórii Bežecká rodina roka. Drahovskí si do Bratislavy prišli pre cenu v plnom počte.

Running Gala sa 5. marca uskutočnilo prvý raz. Jeho organizátori chcú týmto podujatím poukázať na úspech slovenských bežcov a spraviť z neho tradíciu.

Na snímke rodina Drahovských so Soňou Macejákovou, ktorá získala titul Najväčšia bojovníčka roka.

Text: Martin Palkvič Foto: Róbert Pažitný