Dopyt po vakcíne Janssen bol rekordný

Štyri stovky záujemcov sa nechalo v sobotu v Piešťanoch zaočkovať jednodávkovou vakcínou proti ochoreniu covid-19 od spoločnosti Johnson & Johnson.

Trnavský samosprávny kraj sprostredkoval v sobotu 13. novembra očkovanie vo všetkých okresných mestách. V Piešťanoch vakcinácia prebiehala v priestoroch obchodného domu Tesco od 9.00 do 16.00 h. Minulo sa všetkých 400 dávok vakcíny Janssen, ktoré boli na tento deň k dispozícii.

Výjazdové očkovacie jednotky ich na tomto mieste podávali niekoľkokrát aj v lete, nikdy predtým však o ne nebol taký veľký záujem. V auguste ich tam počas jedného dňa aplikovali maximálne 245.

Zatiaľ nie je isté, či bude očkovanie prebiehať v tomto formáte aj v sobotu 20. novembra. Trnavský samosprávny kraj to oznámi v priebehu týždňa.

K tomu, aby mohli byť v okrese Piešťany zmiernené protipandemické opatrenia, je podľa údajov vyhodnotených 8. novembra potrebné zaočkovať ešte 211 ľudí nad 50 rokov. Aktualizované informácie o ich počte budú známe v polovici nasledujúceho týždňa.

Text: Martin Palkovič