Doprava a montáž veľkorozmerného skla pomocou prísaviek na sklo

Sklo je charakteristické svojou tenkou a krehkou štruktúrou. Nie je ťažké ho poškodiť. Ak plánujete rekonštrukciu alebo ste v štádiu dokončovacích prác a vaše plány zahŕňajú inštaláciu veľkých sklenených plôch v podobe presklenia, zrkadiel alebo dekoratívnych kamenných stien, stojí za to zvážiť bezpečnosť spojenú s prepravou a montážou týchto prvkov, aby nedošlo k ich poškodeniu. Navrhujeme, čomu venovať osobitnú pozornosť a aké príslušenstvo bude potrebné pre tento typ práce.

Akým spôsobom sa bezpečne prenáša sklo?

Ak si chcete vyzdobiť interiér malými zrkadlami, nie je problém ich prepravovať. Malé zrkadielka môžeme pokojne nosiť v rukách a dávať pozor, aby sme nezakopli. Problém nastáva, keď je sklenená tabuľa, ktorú si vyberieme, oveľa väčšia a vyžaduje špeciálny prístup. Následne môžeme prepravu veľkorozmerného skla zadať špecializovanej montážnej a prepravnej spoločnosti. Ak však takúto možnosť nemáme a musíme konať na vlastnú päsť, tu bude potrebné vybaviť sa potrebným príslušenstvom v podobe prísaviek, ktoré uľahčujú bezpečnú manipuláciu a montáž zasklenia. Manuálna prísavka na sklo vďaka svojim vlastnostiam je bezpečná a nenaruší štruktúru skla. 

Nevyhnutné príslušenstvo na prenášanie veľkorozmerného skla

Bez ohľadu na to, či montujeme veľké sklenené plochy pre domáce alebo priemyselné využitie, dbáme na ich bezpečnú prepravu, aby nedošlo k poškodeniu drahého materiálu a zabezpečili sme bezpečnosť seba a našich zamestnancov, ako aj dodržanie termínov zmlúv. Inštalácia veľkorozmerného skla si preto vyžaduje špeciálne vybavenie. Spomínané prísavky na sklo fungujú ako držadlá, ktoré pomáhajú presúvať veľké plochy zasklenia. Vďaka svojej nekomplikovanej konštrukcii v podobe gumenej hubice a šikovnej rukoväti umožňujú jednoduchú inštaláciu a zaisťujú bezpečnú mobilitu. V závislosti od hmotnosti a veľkosti sklenenej tabule je dôležité zvoliť správnu prísavku. Na trhu si v ponuke mnohých obchodov môžeme vybrať z jedno, dvoj a dokonca aj trojbodových prísaviek. Náš výber by mal závisieť od druhu prepravovaného materiálu a jeho hmotnosti.

Akú prísavku na sklo vybrať?

Aby bola preprava skla úplne bezpečná. Typ prísaviek by mal byť vhodne prispôsobený vlastnostiam prepravovaného skla. Existujú dva základné typy prísaviek na dopravu skla. Hovoríme o manuálnych prísavkách a vákuových prísavkách. Prvé sú ideálne na pohyb hladkých povrchov s hmotnosťou často nepresahujúcou 100 kg. Najčastejšie sa používajú v domácom použití a ich cena je oveľa atraktívnejšia ako prísavky vytvárajúce vákuum. Ak má však materiál hrubšiu štruktúru a výrazne vyššiu hmotnosť, potom budú držiaky vyvolávajúce vákuum fungovať lepšie.

Napriek tomu pri rozhodovaní o ľahkej montáži a bezpečnej preprave veľkorozmerných plôch sa oplatí siahnuť po špecializovaných prísavkách na prepravu skla. Ich nekomplikovaná konštrukcia a zároveň nenahraditeľná obsluha výrazne uľahčia prácu a ochránia našu peňaženku pred zbytočnými výdavkami.

(Reklamný článok)