Dom umenia zrušil pre koronavírus viaceré predstavenia

AKTUALIZOVANÉ: Dom umenia Piešťany v utorok 10. marca informoval, že predstavenia ruší až do 31. marca.

Všetky podujatia, ktoré sa mali v piešťanskom Dome umenia uskutočniť 9. až 13. marca, sú zrušené. Budovu vydezinfikujú a plánovaný program bude pokračovať v sobotu 14. marca priamym prenosom z Metropolitnej opery New York. Elektrárňa Piešťany informovala, že o prípadnom rušení niektorých marcových podujatí rozhodne v utorok 10. marca po dohode so spoluorganizátormi.

O zrušení všetkých predstavení počas tohto pracovného týždňa informoval Dom umenia Piešťany prostredníctvom sociálnej siete Facebook.

Neuskutoční sa preto dnešný koncert Symfonického orchestra VŠMU a utorkové divadelné predstavenie Milenec. Zrušený je aj koncert ŠKO Žilina a Speváckeho zboru Lúčnica, ktorý sa mal konať v stredu. Na piatok bolo naplánované vystúpenie Poddukelského umeleckého ľudového súboru.

Folklórny súbor Žito zrušil svoje vystúpenie Návrat ku koreňom, ktoré sa malo uskutočniť 4. apríla v Dome umenia. Je presunuté na 25. októbra 2020.

Elektrárňa Piešťany na Facebooku informovala, že o prípadnom rušení niektorých marcových podujatí rozhodne v utorok 10. marca po dohode so spoluorganizátormi.

 

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič