Do zbierky Malý nákup – veľká pomoc sa zapojila ďalšia piešťanská škola

Nástup koronakrízy spôsobil ťažkú životnú situáciu mnohým rodinám na Slovensku. Starostlivosť o ľudí v núdzi sa preto stala potrebnou ešte viac než kedykoľvek predtým. Prekonať dôsledky súčasnej situácie nám pomáha zbierka Malý nákup – veľká pomoc.

Podať pomocnú ruku rodinám v núdzi môže každý. Centrum pomoci v Piešťanoch je hrdé, že sa mu darí pomáhať ľuďom v núdzi spoločne s občanmi Piešťan, žiakmi a učiteľmi stredných i základných škôl.

„Veľmi sa tešíme, že sa nám vďaka solidarite a štedrosti piešťanských škôl a darcov podarilo zaplniť naše sklady potravinami a drogériou. Obrovské ďakujem patrí všetkým ,ktorí sa rozhodli pomáhať spolu s nami! Chceme povzbudiť všetkých občanov, aby sa do zbierky zapojili, pretože hoci len jeden darovaný výrobok má za súčasných okolností obrovský význam. Keď sa spojí dobrá vôľa a ľudia nadšení pre vec, dokážeme pomôcť počas celého roka. Výborným príkladom je práve táto potravinová zbierka,“ hovorí Simona Petrušová, pracovníčka Centra pomoci človeku v Piešťanoch.

Darované potraviny a ďalšie produkty sa bezpečne dostanú k zraniteľným skupinám obyvateľstva, ľuďom, ktorí sa ocitli v ťažkej situácii v dôsledku pandémie či narušených rodinných vzťahov.

„Ide často o rodiny s deťmi, ktoré sú vplyvom súčasných okolností ohrozené stratou zamestnania. Rovnako pomáhame rodinám so znevýhodnenými deťmi,“ dopĺňa Simona Petrušová.

„Je veľmi dôležité rozvíjať aj v deťoch povedomie, že pomáhať druhým v núdzi nie je povinnosťou, ale poctou. Odovzdaním dnešnej štafety SOŠ Technickej v Piešťanoch naša pomoc nekončí, naďalej sme odhodlaní pomáhať a spolupracovať s Trnavskou arcidiecéznou charitou,“ pokračuje Helena Križanová, riaditeľka Cirkevnej školy v Piešťanoch.

Z jej rúk v pondelok 14. júna prevzal pomyselnú štafetu Jozef Porubčan, riaditeľ Strednej odbornej školy technickej v Piešťanoch.

„Zaujala nás výzva charity a preto sme sa aj my chceli spolu so žiakmi a učiteľmi zapojiť do úspešnej zbierky. Aj na našej škole máme deti ohrozené sociálnym vylúčením, mnohé rodiny žijú na hranici chudoby a práve preto sme považovali za prospešné byť súčasťou komunity, ktorá sa rozhodla pomáhať núdznym,“ uviedol J. Porubčan.


Nákupy je možné odovzdať do 23. júna na vrátnici SOŠ technickej na Novej ulici č. 9 v Piešťanoch v čase od 7:30 do 14:00 h.

Ak by ste aj vy radi pomohli, nakúpte v obchode niektoré položky z tohto zoznamu:

Potraviny – trvanlivé mlieko, detská krupica, cereálie, vločky, musli, cukor, cestoviny, slížiky, múka, ryža, sáčkové polievky, čaj, strukoviny (šošovica, fazuľa, hrach), konzervy (paštéty, rybičky), zemiaky, jablká, kečup, horčica, kakao, müsli, korenie, rasca, majorán, piškóty, keksíky, sladkosti

Drogéria – sprchový šampón, mydlo, pasta, kefky (aj detské), detské plienky (veľkosť 1-4), papierové vreckovky, toaletný papier, jar, prach na pranie, čistič na podlahy, wc čistič


Zdroj: Tlačová správa – Trnavská arcidiecézna charita