Do TAVOS-u chcú poslať primátora, do Rezortu Piešťany jeho zástupcu

Mesto Piešťany plánuje výmenu svojich zástupcov vo viacerých firmách a organizáciách. Personálne nominácie prerokuje metská rada a potom zastupiteľstvo.

Bývalého poslanca Denisa Kristeka má v dozornej rade Bytového podniku Piešťany nahradiť poslanec Martin Cifra, Matúša Kromholca v revíznej komisii Prvého futbalového klubu Piešťany Jaroslav Rybárik, za Miloša Tamajku a Tomáša Hudcoviča nastúpia do orgánov občianskeho združenia Bazén Piešťany Peter Jančovič a Ján Stachura.

Vyplýva to z materiálu, o ktorom budú v pondelok 1. apríla hovoriť členovia mestskej rady. Tieto a ďalšie personálne zmeny sú už zrejme predrokované, je preto pravdepodobné, že v takejto podobe prejdú aj zastupiteľstvom.

Najzásadnejšou zmenou je nové meno zástupcu mesta v oblastnej organizácii cestovného ruchu Rezort Piešťany. Zuzanu Svrčekovú, za ktorej nomináciu v januári hlasovali všetci prítomní poslanci, odmietli do funkcie predsedníčky predstavenstva zvoliť niektorí členovia tejto organizácie. Radnica preto navrhuje viceprimátora Michala Bezáka. Aj v tomto prípade budú musieť nomináciu odsúhlasiť poslanci a následne aj členovia Rezortu Piešťany.

V Trnavskej vodárenskej spoločnosti by mal kúpeľné mesto zastupovať primátor Peter Jančovič. Piešťany aktuálne nemajú svojho človeka v dozornej rade ani v predstavenstve, sú pritom druhým najväčším akcionárom tejto firmy. S nomináciou schválenou zastupiteľstvom musí súhlasiť aj valné zhromaždenie. Podľa návrhu predloženého na mestskú radu by sa mal stať primátor členom predstavenstva.

Text a foto: Martin Palkovič