Do Piešťan mieria lety z Tel Avivu, Izraelčanov zaujali kúpele

Na piešťanskom letisku budú počas letnej sezóny pristávať lietadlá s turistami z Izraela. Tamojšia cestovná kancelária Ophir Tours ponúka kúpeľné pobyty, ktoré zahŕňajú aj leteckú prepravu strojmi spoločnosti Sun D’Or Airlines. Tá patrí pod izraelské národné aerolínie El Al.

K charakterovým letom, ktoré využívajú dovolenkári na cestu do Turecka a Egypta, sa od mája pridá aj spojenie s Tel Avivom. Bude mať týždennú frekvenciu, lietadlá v Piešťanoch privítajú a vypravia späť do  Izraela každú stredu.

Včera večer o tom vo svojom internetovom vydaní informoval denník The Jerusalem Post: „Počas tohto leta, od 6. mája do septembra, bude Ophir Tours zabezpečovať priame týždenné letecké spojenie do známych slovenských kúpeľov Piešťany.“

The Jerusalem Post citoval riaditeľa a vlastníka cestovky Ophir Tour Boaza Waxmana, podľa ktorého je o kúpeľné pobyty v Piešťanoch obrovský dopyt, preto sa rozhodli rozlietať priamu linku z Tel Avivu.

Cestovná kancelária ponúkne záujemcom z Izreala rôzne druhy kúpeľných balíčkov, ktoré budú okrem dopravy zahŕňať aj ubytovanie, procedúry a výlety.

O možnosti leteckého spojenia s Tel Avivom sa hovorilo už v roku 2016, ale piešťanskému letisku vtedy hrozila likvidácia.

Prvé charakterové linky začali fungovať až po zmene vo vedení Trnavského samosprávneho kraja (TTSK), ktorý je hlavným akcionárom.

Reakciu zástupcov TTSK a spoločnosti Letisko Piešťany prinesieme v ďalšom článku.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič