Do Dolného Lopašova prídu diskutovať poslanci NR SR

„Myslíme si, že je veľmi dôležité, aby sa ľudia od mladého veku zaujímali o verejné veci a politiku. Preto pre vás organizujeme túto debatu,“ píše Jakub Tomiš z občianskeho združenia Lepší Dolný Lopašov v pozvánke na predvolebnú diskusiu.

Do kultúrneho domu v Dolnom Lopašove prídu v nedeľu diskutovať traja kandidáti do nadchádzajúcich parlamentných volieb na tému Prečo by mali ísť mladí voliť? Za stranu Sloboda a Solidarita príde poslanec NR SR Martin Poliačik, ďalším hosťom bude Martin Dubéci z kandidátky Most-Híd a do tretice poslanec NR SR, momentálne na kandidátke KDH, Alojz Hlina. Moderovať diskusiu bude šéfredaktor miestnych obecných novín Tomáš Zemko.

„Nejde o nejaký predvolebný míting. Našim cieľom nie je propagovať konkrétnych kandidátov, či strany. Pôjde o diskusiu, v ktorej sa porozprávame o dôvodoch, prečo veľa mladých ľudí nemá záujem o politiku. Oslovili sme viaceré politické strany a možno ešte nejakí hostia pribudnú,“ hovorí organizátorka Veronika Martinkovičová.

Diskusia sa koná v nedeľu 28. februára 2016 o 16:30 v KD Dolný Lopašov. Od 16:00 vystúpi miestny spevácky súbor Orchidea. Po diskusii organizátori pozývajú na čašu vína. Ak chcete hosťom položiť otázku, môžete tak urobiť vopred cez formulár alebo sa opýtať priamo počas diskusie.

Všetky aktuálne informácie nájdete vo FB udalosti.

Občianske združenie Lepší Dolný Lopašov sa snaží do obce prinášať podujatia, ktoré sa bežne v dedinách nekonajú. Predvolebná diskusia je jedným z nich.

Text a foto: Tlačová správa organizátorov