Divadelná komédia v Dome umenia

Dom umenia pozýva na výbornú komédiu, ktorá odkryje zákulisie divadla. Úspešnú hru Bengta Ahlforsa uvidíte v Piešťanoch v piatok 10. marca o 19.00 h.

V regionálnom divadle sa stretávajú umelci rôzneho kalibru, aby naskúšali novú hru, ktorú začínajúci spisovateľ síce ešte nedopísal, ale predseda divadelnej rady ju už stihol zakázať.

V hlavnej úlohe sa má predstaviť bývalá operetná hviezda, ktorá na javisku žiarila pred 20 rokmi, v dobe keď si ešte dokázala pamätať text. Milenca jej bude hrať charizmatický a vášnivý herec, ktorý sa pri ženách riadi heslom „vek je len číslo“ a tak sa ocitne v milostnom štvoruholníku. Talentami nabitý súbor doplní premotivovaná ochotníčka, ktorá si prišla len požičať kostýmy, avšak divadlo miluje natoľko, že v ňom prijme prácu šepkárky ako vysnívanú pozíciu. Celý tento chaos vedie riaditeľka divadla, ktorá aby toho nemala málo, samotnú zakázanú hru chce režírovať.

Podarí sa jej tento vagón plný rozdielnych osobností dotlačiť do cieľa a napriek všemožným prekážkam odovzdať divákom predstavenie? Príďte sa pozrieť a zasmiať na tom, koľko vtipných a strastiplných situácií môže nastať, keď sa rodí divadlo!

Bengt Ahlfors v tejto komédii využil svoje bohaté skúsenosti z povolania herca, režiséra a taktiež aj divadelného riaditeľa a dokonca samotnej postave začínajúceho autora pridelil svoje krstné meno. Divadelná komédia, podobne ako mnohé iné hry Bengta Ahlforsa sa dočkala dlhých uvedení vo viac ako desiatke inscenácií po celej Škandinávii a strednej Európe.

Vstupné: 12,- €

Predaj vstupeniek v pokladni Domu umenia a na www.ticketportal.sk

(Reklamný článok)