Divadelná jeseň v ARTE

Po úspešnej inscenácii Ste medzi nami, ktorú odohrali nevidiaci herci zo súboru Zrakáč, prichádza do kultúrno-kreatívneho centra ARTA divadlo DPM s predstavením SHIFT. Predstavenie sa uskutoční 8. novembra. Začiatok je o 19.00 h.

Inscenácia SHIFT zachytáva procesy a zmeny v našej spoločnosti, ktoré nastali počas pandémie koronavírusu. Priamo dokumentuje autentické spomienky, skúsenosti a traumy, ktoré nám táto situácia priniesla do životov. Pozrieť si ju môžete už 8.novembra o 19:00 v piešťanskej ARTE.

To, čo pre nás začiatkom roka 2020 bolo nepredstaviteľné, je dnes (stále) našou realitou. Po prvom vyhlásení stavu núdze a povinnej karanténe sme sa na dlhé týždne zatvorili doma – pred svetom a častokrát aj sami pred sebou. Tvorivý tím reflektuje tému strachu z neznámeho, zo zmien a súčasne poukazuje na neschopnosť mladého človeka žiť sám so sebou alebo s druhou osobou bez možnosti iného sociálneho kontaktu.

SHIFT je záznamom roku, ktorý sa nikdy neskončil. Inscenácia vznikala metódou kolektívnej tvorby, text je vytvorený na základe dokumentárneho zberu materiálov ako sú rozhovory s členmi tvorivého tímu, ich denníkové zápisky, audio a video záznamy, ako aj faktografický materiál – novinové a odborné články, štatistiky a pod.

Účinkujú: Lenka Libjaková, Michaela Fech, Šimon Ferstl, Tomáš Pokorný, Pavol Šimun
Réžia: Jana Smokoňová

Počet miest obmedzený. Lístky zakúpite na Goout.net.
Kontakt: livia@artapiestany.sk
Základ (predpredaj): 7 EUR
Zľavnené / študenti / dôchodci / ZŤP: 5 EUR
Z verejných zdrojov podujatie podporil Fond na podporu umenia.

Zdroj: Tlačová správa KKC ARTA