Diaľnicu pri Piešťanoch čakajú víkendové nočné uzávierky až do Vianoc

V úseku diaľnice D1 medzi Trnavou a Hornou Stredou inštaluje Národná diaľničná spoločnosť nové portálové portálové konštrukcie pre dopravné značenie.

Diaľnica je neprejazdná vždy v noci cez víkend v období do 20. decembra od 23.00 h do 6.00 h. „Práce si vyžadujú úplnú uzáveru diaľnice v oboch smeroch, pretože pri inštalácii sa manipuluje s bremenami, na mieste je navyše veľa ťažkej techniky,“ informuje NDS prostredníctvom tlačovej správy.

„Z hľadiska rozsahu prác a bezpečnosti účastníkov cestnej premávky nie je možné inštaláciu takejto konštrukcie realizovať bez obojsmerného vylúčenia dopravy. Plne si uvedomujúc vyťaženosť diaľničného úseku a zodpovednosť voči motoristom sme pristúpili k obmedzeniu dopravy na diaľnici výhradne v nočných hodinách od 23.00 večer do 6.00 ráno počas najbližších troch víkendových nocí do 20. decembra, aby sme minimalizovali negatívne dopady spôsobené uzáverou diaľnice na motoristov,“ uvádza ďalej NDS.

Modernizácia diaľnice prinesie motoristom viacero benefitov. Súčasťou projektu je totiž aj integrovaný riadiaci systém dopravy tzv. IRSD.

„Výrazne sa zvýši prehľad o udržiavanom úseku diaľnice, o aktuálnej dopravnej situácii. Nové portály pre premenné dopravné značenie sú významným prvkom pre zvýšenie bezpečnosti cestnej premávky,“ uzatvára NDS.

V roku 2021 prešlo v týmto úsekom diaľnice priemerne 32-tisíc vozidiel za deň. Rekord diaľničiari zaznamenali v júli, keď ich bolo až 45-tisíc. Pred pandémiou, teda v roku 2019, bol denný priemer 35-tisíc vozidiel a rekordy s hodnotou 47-tisíc boli zaznamenané v auguste.

Zdroj: Tlačová správa NDS

Foto: NDS