Developer chce kúpalisko Sĺňava zmeniť na akvapark, dôveru ľudí nezískal


Warning: Illegal string offset 'alt' in /data/6/1/614b7d31-fe80-4236-a239-9edf38a5930e/zpiestan.sk/web/wp-content/themes/zpiestan_2.0/page-templates/ads-top_article_banner.php on line 14

Warning: Illegal string offset 'caption' in /data/6/1/614b7d31-fe80-4236-a239-9edf38a5930e/zpiestan.sk/web/wp-content/themes/zpiestan_2.0/page-templates/ads-top_article_banner.php on line 15

Warning: Illegal string offset 'sizes' in /data/6/1/614b7d31-fe80-4236-a239-9edf38a5930e/zpiestan.sk/web/wp-content/themes/zpiestan_2.0/page-templates/ads-top_article_banner.php on line 16

Warning: Illegal string offset 'large' in /data/6/1/614b7d31-fe80-4236-a239-9edf38a5930e/zpiestan.sk/web/wp-content/themes/zpiestan_2.0/page-templates/ads-top_article_banner.php on line 16
6
Inzercia

Na mieste zdevastovaného areálu budú podľa plánov spoločnosti Immocap stáť zážitkové aj plavecké bazény. Tento zámer včera predstavili občanom obce Banka jej zástupcovia. Výstavbu chcú odštartovať počas nasledujúceho leta, prvá časť má začať slúžiť o v roku 2017.

Najvyšší predstavitelia firmy, ktorá je vlastníkom areálu bývalého kúpaliska Sĺňava, predstúpili pred ľudí s novým projektom. Dostal názov Bana Park a je skromnejší ako jeho predchodca Bana Thermal. Realizáciu tohto zámeru podľa nich zdržala hospodárska kríza aj ďalšie okolnosti.

Nové plány hovoria, že v obci Banka vyrastie akvapark, v ktorom bude desať bazénov, medzi nimi aj plavecký s dĺžkou 50 metrov. Návštevníci tam tiež nájdu reštaurácie, obchody a kaviarne, ale s ubytovacími priestormi tentoraz developer nepočíta. Ročne má komplex prilákať 700-tisíc až 1 mil. ľudí.

Zámer prezentovali v kultúrnom dome obce Banka spolumajiteľ firmy Immocap Group Peter Lukeš,  investičný riaditeľ Martin Šramko a technický riaditeľ Ivan Hlavatý. Ich plány si vypočulo viac než sto obyvateľov obce, podľa reakcií je však zrejmé, že ľudia developerom nedôverujú.

Zľava: Silvia Kušníkrová, (PR zástupkyňa), Peter Lukeš (spolumajiteľ firmy Immocap Group), Martin Šramko (investičný riaditeľ), Ivan Hlavatý (technický riaditeľ )

Zľava: Silvia Kušnírová (PR zástupkyňa), Peter Lukeš (spolumajiteľ firmy Immocap Group), Martin Šramko (investičný riaditeľ), Ivan Hlavatý (technický riaditeľ )

Pripomenuli im, že ich desaťročná nečinnosť uškodila obci nie len v oblasti cestovného ruchu. Pýtali sa, kedy svoj majetok oplotia a či sú ochotní podpísať so samosprávou zmluvu, v ktorej sa k výstavbe akvaparku zaviažu.

Bančanov tiež nahnevalo špekulatívne konanie vlastníkov kúpaliska, ktorí koncom minulého roka obci svoj majetok ponúkli. Napriek tomu, že to bolo tesne po komunálnych voľbách, dokázali nová starostka a poslanci zareagovať. Developer však vzápätí ponuku stiahol. Peter Lukeš to vysvetlil tým, že potrebovali previesť projekt na inú spoločnosť a nepredpokladali, že Banka prejaví záujem.

Areál kúpaliska dali podľa jeho slov v uplynulých týždňoch pokosiť a začnú sa oň starať. Celkové ohradenie však nesľúbil. Ďalej povedal, že zmluva, ktorou sa developer zaviaže k výstavbe nie je potrebná, pretože čoskoro príde s podkladmi k územnému konaniu. Stavebné povolenie chcú mať v lete 2016 a potom začať s výstavbou.

Podľa jeho slov sú vo finálnom štádiu rokovaní o dodávkach termálnej vody. Z kontextu vyplynulo, že by im ju mohli poskytnúť Slovenské liečebné kúpele Piešťany, nakoľko investor projektu Bana Park tvrdí, že je vlastníkom potrubia vedúceho z bývalého kúpaliska Sĺňava do kúpeľov. Pred niekoľkými mesiacmi ho dal aj opraviť. Rokovania s kúpeľmi však Peter Lukeš nepotvrdil.

Napriek týmto prísľubom odchádzala zo stretnutia väčšina obyvateľov sklamaná. Spolu so starostkou Tatianou Julyniovou sa zhodli, že akvapark v obci chcú, ale developerovi nedôverujú.

bana-parkkupalisko slnava 1 kupalisko slnava 2 kupalisko slnava 3 kupalisko slnava 4 kupalisko slnava 5 kupalisko slnava 6 kupalisko slnava 7 kupalisko slnava 8 kupalisko slnava 9

Text a foto: Martin Palkovič

Inzercia