Detektívna Noc divadiel bude v Trnave až do rána

Noc v Divadle Jána Palárika v Trnave sa tento rok ponesie v zamení detektívky. V sobotu 19. novembra sa toto podujatie začne detskými prehliadkami s tvorivými dielňami, ďalej bude pokračovať interaktívnou detektívnou hrou a vyvrcholí swingovou tančiarňou v štýle 30. rokov v Zrkadlovej sále. Pre dobrodruhov je pripravená aj prespávačka s raňajkami.

Noc divadiel je európske podujatie prezentujúce divadlo tvorivým spôsobom v netradičnom časovom rozpätí. 13. ročník celoslovenského podujatia v trnavskom Divadle Jána Palárika prinesie program pre všetkých, ktorí majú radi záhady.

„Toto podujatie je vzácne práve preto, že sa v jednu noc spájajú všetky európske divadlá za jedným cieľom, odhaliť ľudom viac zo svojich tajomstiev a ukázať rozmanitosť divadla, ktorá môže byť atraktívna aj pre tých ľudí, ktorí sa možno niekedy až ostýchajú jeho návštevy. Keďže sa do Noci divadiel zapájame pravidelne, môžeme povedať, že táto aktivita je pre nás dôležitá pri rozvoji publika. Viacerí naši diváci prišli práve počas tohto podujatia prvýkrát do divadla,“ povedala Lucia Mihálová, dramaturgička poverená riadením umeleckého úseku DJP.

„Naša detektívna noc sa pre najmenších začne už popoludní. Pre deti sme si pripravili obľúbené prehliadky ale aj malú záhadu, ktorú si budú môcť vyrobiť a odniesť si ju domov. Pre tých starších pokračuje Detektívna Noc divadiel unikátnou interaktívnou hrou. Návštevníci sa ocitnú v úlohe detektívov a budú musieť prísť na to, kto spáchal zločin. Podozrivých je hneď niekoľko, no dôležité je aj to, nestratiť sa tajomných chodbách divadla. K hre stačí mať nabitý mobil s možnosťou načítania QR kódov a pozorne sledovať indície. Na konci hry čaká detektívov nielen rozuzlenie záhady, ale aj zaslúžená odmena,“ povedala marketingová riaditeľka Katarína Čučková.

Vo veľkolepej Zrkadlovej sále budú môcť návštevníci zažiť neopakovateľnú atmosféru swingovej tančiarne v štýle Veľkého Gatsbyho. O atmosféru 30. rokov minulého storočia sa postará legendárny trnavský DJ Spinhandz.

„K výnimočnému večeru patrí aj výnimočné oblečenie. Preto sme si pripravili požičovňu dobových kostýmov, v ktorých budete hviezdami večera. K tomu sa ešte naučíte swingové kroky od skúsených tanečných lektorov. Noc v našom divadle však tančiarňou nekončí. Tí najodvážnejší si môžu priniesť vlastné spacáky a prespať v divadle až do rána. V cene prespávačky sú aj raňajky v divadelnej kaviarni,“ prezradila Katarína Čučková.

Kapacity všetkých aktivít Detektívnej Noci divadiel v DJP sú obmedzené, preto je potrebné sa poponáhľať a rezervovať si svoje miesto na stránke www.djp.sk, alebo v pokladni divadla.

Zdroj: Tlačová správa – Divadlo J. Pallárika