Dance Star: Porotu očarila choreografia z muzikálu Fosse

Tanečná súťaž Dance Star sa v rámci svojho svetového turné už tretíkrát zastavila aj v Kúpeľoch Piešťany, aby tu objavila tie najväčšie talenty spomedzi slovenských tanečníkov.

Tanečná gala show sa uskutočnila v Kongresovom centre na Kúpeľnom ostrove v sobotu 21. marca 2015. Počas večera mali diváci možnosť zažiť štrnásť rôznorodých tanečných vystúpení, od baletných sólo vystúpení, cez muzikálové vystúpenia až po moderné MTV tance.

V rámci Dance Star Slovakia si organizátori pripravili aj špeciálny program – veľkolepú Gala Show, kde vystúpili tí najlepší z najlepších. Ako špeciálny hosť sa predstavila breakdancová superstar Elvis „El Rock“ Hodžić, ktorý pôsobí tanečník aj ako pedagóg a porotca vo viacerých medzinárodných súťažiach, napr. XStatic jam, Pepsi Circle Industry Break The Floor. Objavuje sa aj v mnohých medzinárodných projektoch a tancoval pre známu chorvátsku skupinu Colonia.

Prvé miesto získala tanečná choreografia z muzikálu Fosse, ktorá dostala víkendový pobytu v päťhviezdičkovom hoteli Danubius Health Spa Thermia Palace.

Na druhom mieste sa skončila dvojica mladých gentlemanov s popping vystúpením. Popping je postavený na kontrolovaných trhavých, šklbavých pohyboch svalov v rytme hudby. Využíva striedané uvoľnenie a prudké stiahnutie konkrétneho svalu alebo svalovej skupiny. Popping Gentlemen získali víkendový pobyt v Danubius Health Spa Esplanade.

Bronz si odniesla detská tanečná skupina so svojím stvárnením rozprávky Na vlásku. Tancom vyrozprávali príbeh o láske a následnom oslobodení unesenej princeznej z tajnej lesnej veže.

Tanečné školy vyberajú do tejto medzinárodnej súťaže svoje najzaujímavejšie čísla v rôznych tanečných štýloch, preto bolo počas Gala šou o nezabudnuteľné zážitky postarané.

Dance Star Slovakia 2015 je súťaž, do ktorej sa mohli zapojiť všetky tanečné školy na Slovensku a kvalifikovať sa tak na veľké svetové finále World Dance Masters 2015, ktoré sa uskutoční od 20. do 24. mája 2015 v chorvátskom Poreči.

Všetky turnaje v rámci DanceStar svetového turné sú uznané ako jedinečné a vysoko profesionálne turnaje, kde sa všetky tanečné školy majú možnosť prezentovať pred eminentnými a renomovanými svetovými sudcami.

dance 1 dance 2 dance 3 dance 4 dance 5 dance 6 dance 8 dance 9 dance 10 dance 11 dance 12

Text a foto: Tlačová správa SLK Piešťany

Inzercia