Cyklovýlet po Považí prekonal účastnícky rekord

Na štart stále populárnejšieho cyklistického podujatia Hore Váhom – dolu Váhom sa v stredu 1. mája postavilo 179 ľudí všetkých vekových kategórií. Počasie im prialo a na nenáročnej trase videli hneď niekoľko zaujímavostí nášho regiónu.

Hore Váhom – dolu Váhom bolo tento rok spojené s obnovenou turistickou akciou Buď-Fit. Cyklisti aj peší turisti štartovali od Kolonádového mosta a mali spoločný cieľ – kemping Pullmann. Tí, ktorí si vybrali výlet na bicykloch, vyrazili po spoločnej fotografii smerom na obec Ostrov. Po Piešťanoch ich sprevádzala mestská polícia a ďalej doprovodné vozidlo.

„Smerom do Beckova sme mali občas protivietor, odtiaľ sme už išli zadarmo,“ charakterizovala tohtoročnú cestu po najzaujímavejších miestach nášho regiónu spoluorganizátorka výletu Iveta Mucha Ondrášiková.

O nenáročnosti takmer 70 km dlhej trasy svedčí aj fakt, že najmladší účastník mal rok narodenia 2011, ale výlet v sedačkách na bicykloch rodičov absolvovali aj mladšie deti. Najstarší tohtoročný účastník mal 65 rokov.

Návštevnosť podujatia rastie každý rok a aj tentoraz prekonala vlaňajší rekord. Na štarte sa prezentovalo 179 ľudí. Po ceste videli mohylu v obci Očkov, Park miniatúr v Podolí, Čachtice a Beckov. Spiatočná cesta prvýkrát viedla po novej cyklotrase z Nového Mesta nad Váhom do Hornej Stredy.

Text: Martin Palkovič Foto: Iveta Mucha Ondrášiková