Cyklo Holeška tour sa uskutoční 1. septembra

Tradičný rekreačný prejazd na bicykloch cez obce Mikroregiónu nad Holeškou už nie je malou akciou pre pár desiatok ľudí. V minulom roku prekročil počet účastníkov číslovku 500. Tentoraz sa Cyklo Holeška tour uskutoční 1. septembra. Registrácia začína o 8.30 h v obci Nižná, štart je naplánovaný o hodinu neskôr.

Podujatie je vhodné pre všetky vekové kategórie, začínajúcich, pokročilých i profesionálnych cyklistov, ktorí si chcú vychutnať krásy nášho regiónu na dvoch kolesách.

Trasa vedie z Nižnej cez Veľké Kostoľany, Dubovany, Veselé, Rakovice, Borovce, Trebatice, Krakovany, Ostrov, Šípkové, Vrbové, Šterusy, Kočín-Lančár, Dolný Lopašov a Chtelnica späť do Nižnej. Príchod je naplánovaný na 14.20 h.

Prejazd prebieha v súčinnosti s políciou, sprievodné vozidlá budú označené. Organizátori prosia vodičov o trpezlivosť a zvýšenú opatrnosť. Predpokladané zdržanie je do 10 minút.

Nakoľko ide o podujatie v otvorenej cestnej premávke, cyklisti sú povinní sa správať ako bežní účastníci cestnej premávky a sú povinní bez výnimky dodržiavať všetky ustanovenia zákona o cestnej premávke.

Registrácia prebieha aj online na tejto adrese, cez ktorú je možné kúpiť pamätné tričko alebo šiltovku.

Text: Tlačová správa/Lukáš Pavlech, manažér Mikroregiónu nad Holeškou