Covid-19: Nové prípady v okrese Piešťany aj po nedeľnom testovaní

Napriek menšiemu počtu vykonaných testov počas víkendu pribudli v piešťanskom regióne po dva nové prípady ochorenia Covid-19 v sobotu aj v nedeľu.

Pri 929 testoch urobených v nedeľu 23. augusta na celom Slovensku odhalili laboratória 68 pozitívnych prípadov, z toho dva v okrese Piešťany. Rovnaký počet ľudí s diagnózou Covid-19 pribudol v piešťanskom regióne aj v sobotu.

Informovalo o tom ministerstvo zdravotníctva: „Celkový počet pozitívne testovaných ľudí v našej krajine doteraz je 3424, celkový počet ukončených laboratórnych testov je 313 751. Počet potvrdených úmrtí v súvislosti s ochorením Covid-19 zostáva 33. Počet aktívnych prípadov na Slovensku je aktuálne 1238.“

Nové opatrenia v súvislosti s nárastom počtu pozitívnych prípadov zatiaľ neboli úradmi oznámené.

Rúška sú aj naďalej povinné na verejnosti v interiéroch budov a prostriedkoch hromadnej dopravy,, v exteriéri pri vzdialenosti menej ako dva metre od iných osôb je nosenie rúška len  odporúčané, nie je to povinnosť. Rovnako to je na pracovisku, ak budú ľudia v uzavretých kolektívoch a aspoň dva metre od seba.
V prípade, ak máte podozrenie na ochorenie Covid-19 a vyskytli sa u vás príznaky ako napríklad kašeľ, bolesti hrdla, dýchavičnosť a horúčka, ministerstvo zdravotníctva odporúča telefonicky kontaktovať svojho ošetrujúceho lekára, ale nechodiť do jeho ambulancie ani do nemocnice.

Testovanie na koronavírus prebieha každý pondelok a stredu aj pri piešťanskej poliklinike.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič Zdroj: health.gov.sk