Cestu medzi Piešťanmi a Červeníkom na celý deň uzavrú

Úplná uzávierka súvisí so športovým podujatím Slovakman 226, ktoré sa koná v nedeľu 8. augusta. Cesta I/61 medzi Piešťanmi a Červeníkom aj Rekreačná ulica v Piešťanoch budú uzatvorené od 7.30 do 17.00 h. Informovali o tom organizátori triatlonových pretekov.

Jediné preteky v dlhom triatlone na Slovensku privítajú na štarte železných mužov a železné ženy z rôznych kútov sveta, ktorí musia absolvovať najprv plávanie v dĺže 3,8 km vo vodách piešťanskej Sĺňavy. Potom ich čaká 180 km na bicykloch rozdelených do šiestich okruhov. Záverečná bežecká trať je dlhá 42,2 km a tiahne sa po nábreží Váhu do mestského parku.

Cesta medzi Piešťanmi a Červeníkom, na ktorej sa cyklistická časť každoročne koná, bude po prvý raz obojsmerne uzatvorená pre automobilovú dopravu – a to od križovatky pri Kauflande až po odbočku na Leopoldov. Organizátori Slovakmana prostredníctvom tlačovej správy informovali, že vozidlám zložiek integrovaného záchranného systému a autobusovej doprave bude umožnený prejazd v uzavretom úseku cesty I/61. Obyvateľom obcí Drahovce a Madunice bude v určených miestach umožnený priečny prejazd cez vozovku na pokyn usporiadateľa.

„Cesta I/61 od Trnavy bude odklonená na cestu II/504 pomocou cesty III/1311 smer Veľké Kostoľany. Druhá obchádzka je smerovaná cez obce Červeník, Leopoldov, Hlohovec a to po cestách II./513 a II./507 až do Piešťan. Táto obchádzka je značená obojsmerne, to znamená aj z mesta Piešťany, kde sa na obchádzku napája cesta II./499,“ informovali organizátori podujatia.

V nedeľu 8. augusta v čase od 7.30 h do 17.00 h bude okrem cesty I/61 medzi Piešťanmi a Červeníkom uzatvorená aj Rekreačná ulica v Piešťanoch. Od Hlbokej ulice bude umožnený vjazd obyvateľov ulíc Jachtárska, K Lodenici, Kajakárska, Golfová striedavou jednosmernou prevádzkou po Rekreačnej ulici regulovanou príslušníkmi Mestskej polície Piešťany a usporiadateľmi.

„V mene účastníkov Slovakman Triathlon ďakujeme všetkým obyvateľom Piešťan, Drahoviec, Maduníc a Červeníka za ústretovosť a trpezlivosť,“ dodali organizátori.

Text a foto: Martin Palkovič