Bude filmová evitovka reklamou na Piešťany?

Filmári obsadili časť Beethovenovej ulice. V mestskom parku v stredu (19. 5.) natáčali zábery v korunách stromov. Podvečer sa presunuli na terasu Kursalonu – do priestorov centra Apolin, kam si jedna z hlavných postáv pripravovaného filmu zašla na zmrzlinu. Na štvrtok majú rezervované Námestie SNP a koncom týždňa aj časť Kolonádového mosta.

Na vzniku filmu, ktorého pracovný názov znie Hlavne veľa lásky, sa podieľa spisovateľka Eva Twardzik Urbaníková. S podobnou prácou má skúsenosti z filmov Príliš osobná známosť a Všetko alebo nič. Ich scenáre vychádzali z jej kníh, ale film Hlavne veľa lásky nemá knižnú predlohu. Hlavné postavy v ňom stvárňujú Tomáš Maštalír a česká herečka Tereza Kostková.

Časť natáčacích dní strávi filmový štáb v Piešťanoch. Okrem mestského parku a Kúpeľnej dvorany aj na Námestí SNP a na Kolonádovom moste. Ide o miesta, ktoré by v prípade úspechu filmu mohli do Piešťan lákať jeho fanúšikov.

Prvý film podľa knižnej predlohy Evity Twardzik Urbaníkovej Všetko alebo nič si za prvý víkend pozrelo v slovenských kinách skoro 65-tisíc divákov a v roku 2017 bol najnavštevovanejším slovenským filmom vôbec. Videlo ho vyše 340-tisíc ľudí. Druhú filmovú evitovku Príliš osobná známosť videlo počas premiérového víkendu v úvode minulého roka 75-tisíc návštevníkov. Napriek pandémii, ktorá projekcie do veľkej miery vlani obmedzila, prišlo na túto komédiu skoro 176-tisíc ľudí.

Piešťanskou základňou štábu je na niekoľko dní historická budova Kúpeľnej dvorany, kde v septembri 2020 natáčali snímku o hrdinovi Slovenského národného povstania s názvom Mlčanie režiséra Juraja Štepku.

Text a foto: Martin Palkovič