Bude Cinematik? Organizátori sú optimistickí

Usporiadatelia filmového festivalu, ktorý sa každoročne na konci leta koná v Piešťanoch, napriek neistej situácii podujatie pripravujú.

„15. ročník Medzinárodného filmového festivalu Cinematik Piešťany sa uskutoční 10. – 15. septembra 2020 a prinesie viac ako 100 filmov rozdelených do tematických sekcií. Pripravili sme pre vás okrem filmov aj koncerty, množstvo diskusií a nočnej zábavy,“ oznámili organizátori s tým, že sledujú aktuálne dianie a opatrenia.

Dodali, že v súčasnosti sú optimistickí a príprava podujatia je preto v plnom prúde. Postupne budú zverejňovať všetky dôležité informácie.

Vo videu, ktoré natočili počas návštevy Piešťany, Tomáš Klenovský a Peter Konečný hovoria, že pripravujú spoluprácu s Elektrárňou Piešťany, kultúrnym centrom Arta a niektoré projekcie by sa mohli uskutočniť aj v zrekonštruovanom Prírodnom kine. Potešilo ich aj dokončenie opravy schodov Domu umenia, ktoré sú vždy dôležitou súčasťou programu i atmosféry celého podujatia.

Filmovému festivalu Cinematik rastie návštevnosť každý rok. Aj vlani bolo viacero projekcií beznádejne vypredaných, v niektorých prípadoch divákov kvôli bezpečnosti do sály nepustili. Začalo sa preto hovoriť o možnom zavedení rezervácií.

Kvôli mimoriadnej situácií spojenej so šírením koronavírusu slovenské kiná dva mesiace vôbec nepremietali a aktuálne je ich kapacita obmedzená.

Text: Martin Palkovič Foto: MFF Cinematik