Brehy Sĺňavy upratoval aj trnavský primátor

Okolie vodnej nádrže od minulého týždňa lemujú desiatky modrých vriec plných odpadu. Vyzbierali ich dobrovoľníci, ku ktorým sa včera pridal aj primátor Trnavy Peter Bročka. Na oplátku pôjdu Piešťanci zbierať odpad do Krajského mesta.

„Vo štvrtok sme sa zúčastnili s troma triedami. Išli sme od Dina po vlnolam a asi za hodinu sme nazbierali 35 mechov,“ hovorí Viera Mikesková zo Základnej školy E. F. Scherera, ktorá je tiež členkou turistického klubu TJ Bezovec. Na upratovanie Sĺňavy si našla čas aj v nedeľu dopoludnia, keď spolu s ďalšími turistami hrabali staré lístie.

upratovanie

Na podobnú brigádu pozval Piešťancov aj primátor Trnavy Peter Bročka. Ten v nedeľu zbieral odpadky spolu s organizátorom Jarného upratovania brehov Váhu a Sĺňavy Michalom Fialom.

„Dnes pre zmenu na drobnú výpomoc chalanom zo zastupiteľstva do Piešťan, kde počas týždňa čistili brehy Sĺňavy. Za odmenu sme dostali top koláčiky a kapustnicu. Majú to tam fakt parádne a v lete sa určite ešte vrátime,“ napísal Peter Bročka na svojom facebookovom profile.

Upratovania Sĺňavy sa zúčastnili aj ďalšie dobrovoľnícke skupiny, medzi nimi napríklad eko krúžok občianskeho združenia Kvas. Pridalo sa aj množstvo jednotlivcov alebo rodín s deťmi. Všetkým za to patrí obrovská vďaka.

Text: Martin Palkovič Foto: Martin Palkovič, FB Petra Bročku