Brazil Visual láka aj na filmový kvíz Petra Konečného

Zakladateľ portálu Kinema.sk a spoluorganizátor Cinematiku príde do Piešťanského pivovaru s kvízom plným zaujímavých ukážok, otázok a netradičných kinematografických disciplín. Súťaž pre znalcov dobrých filmov začína v piatok 6. novembra o 18.00 h. Samotný festival Brazil Visual začína o deň skôr, už 5. novembra a prináša do Piešťan filmy, ktoré inde neuvidíte.

„Snímky plné jedinečnej atmosféry sa budú uvádzať na netradičných miestach so sprievodným programom, ktorý ešte viac umocní zážitok zo samotných diel. Brazil Visual totiž nie je len o kinematografii, ale o brazílskej kultúre všeobecne,“ hovorí riaditeľka festivalu Brazil Visual Elena Seitlerová.


Podrobný program festivalu Brazil Visual nájdete na tejto adrese.


Organizátori tento rok prepájajú film a spoločenskú diskusiu. V spolupráci s distribučnou spoločnosťou Filmtopia prinášajú projekciu dokumentu Grey City v priestoroch Piešťanského pivovaru. Rodiny s deťmi ale aj mládež, ktorí sa rozhodnú prísť na projekciu filmu Chlapec a svet, sa zasa môžu tešiť na bonus v podobe workshopu.

Pred oceňovaným animákom Rio 2096 sa uskutoční filmový kvíz Petra Konečného. Rio 2096 je držiteľom hlavnej ceny Medzinárodného festivalu animovaného filmu v Annecy, čo je v tomto žánri považované za najvyššie možné ocenenie. V snímke nájdeme postupy populárneho japonského anime, ktoré sú prepojené s brazílskou kultúrnou a historickou tradíciou a je tu tiež naznačená vízia vzťahov v desiatky rokov vzdialenej budúcnosti.

„Veríme, že brazílsky pohľad a emócie môžu byť inšpiráciou aj pre Slovákov, ktorým chceme predstaviť stále nie úplne objavenú kultúru a mentalitu Juhoameričanov. Okrem zamyslenia však chceme priniesť do Piešťan uvoľnenie napätia, viac slnka a radosti,“ dodáva riaditeľka festivalu Brazil Visual Elena Seitlerová.

Text a foto: Tlačová správa organizátorov

Inzercia