Bojíte sa stráviť noc v lese? Kempujte na záhrade!

Kempovanie na záhrade môže byť veľmi zábavné bez ohľadu na to, koľko máte rokov. Skvele sa pri ňom zabavíte a po základnej príprave vás nič vás neprekvapí, pretože svoj dvor dobre poznáte. Je to tiež možnosť, ako uskutočniť prenocovanie pre priateľov, ktorí by sa inak do vášho domu nezmestili. Ako vytvoriť z kempovania na záhrade skvelý zážitok?

Rozloženie stanu na prvom mieste

V závislosti od počtu hostí je možné, že budete potrebovať viac ako jeden stan. Noci bývajú chladné a ranná rosa so sebou prináša vlhkosť. Použite preto kvalitný, nepremokavý stan, ktorý vás ochráni pred dažďom, vetrom, aj hmyzom.

Inštruktáž na zostavenie stanu zvykne byť na obale, no ak ste nováčik, zaberie viac času kým ho postavíte – preto začnite s prípravou skôr. Do každého stanu pridajte aj niekoľko bateriek, svietiacich tyčiniek a v prítomnosti detí aj plyšové hračky. Môžete tiež rozložiť balíčky kariet, alebo stolové hry pre prípad, že by sa vonku ochladilo.

Aby ste sa počas noci cítili pohodlne a v teple, vysteľte spodok stanu mäkkou dekou, alebo inou bavlnenou prikrývkou. Komfort výrazne zvýši aj kvalitný spací vak. Vyberajte ho podľa veľkosti, spôsobu zapínania, minimálnej teplote voči ktorej je odolný, alebo aj podľa preferovanej farby. Takýto spací vak zaručí pri kempovaní ničím nerušený spánok.

Táborák a priestor na sedenie

Piknikový stôl, či terasa s posedením môže znieť ako ideálny priestor na sedenie. Kempovanie však nie je o čo najväčšom „luxuse“, ale o dobrodružstve. Postavte preto niekoľko stoličiek na trávnik a pridajte malý stolík, na ktorý dáte nápoje a jedlo. Uistite sa, že v blízkosti sa nenachádza mravenisko, bodliaky, alebo iné predmety, ktoré by znepríjemnili celkový zážitok.

Ak to podmienky dovoľujú, rozložte na bezpečné miesto táborák – symbol kempovania. Dajte pozor na to, aby ohnisko nikdy neostalo bez dozoru. Typickou pochúťkou pri opekaní sú takzvané „S´mores“. Názov pochádza z angličtiny a ide o opečené marshmallow, ktoré sa vloží medzi grahamové krekry, spolu s čokoládou.

Ďalšie nápady na občerstvenie pri kempovaní:
– špekáčiky, slanina
– chipsy
– hot dogy
– limonáda
– keksy, cukríky
– popcorn

Nezabúdajte na detaily

Celkový zážitok z kempovania s priateľmi sa dá spestriť aj ďalšími detailmi. Prineste na záhradu repráky a vytvorte si príjemný hudobný podmaz. DJ by mal byť istú chvíľu každý z partie, aby si všetci mohli vypočuť svoje obľúbené skladby. V prípade prítomnosti dotieravého hmyzu vyriešite problém repelentom, či citrónovými sviečkami. V podstate zabezpečte každý aspekt kempovania na ktorý si spomeniete, aby bol váš zážitok v konečnom dôsledku nezabudnuteľný!

(Reklamný článok)