Autobusová stanica patrí medzi najškaredšie na Slovensku, začali ju opravovať

Na piešťanskej autobusovej stanici platí od pondelka zmena v organizácii dopravy, ktorá súvisí s jej rekonštrukciou.

Začala sa prípravná fáza kompletnej rekonštrukcie autobusovej stanice. Hovorí sa o nej už niekoľko rokov, ale ani teraz nie je verejne známe, ako bude tento priestor po novom vyzerať. Denník N v roku 2015 zaradil piešťanskú autobusovú stanicu medzi najškaredšie na Slovensku, odvtedy sa jej vzhľad nezlepšil.

O začiatku stavebných prác informoval autobusový dopravca Arriva Trnava: „Od pondelka 28.9.2020 10.00 hod. bude z dôvodu rekonštrukcie autobusovej stanice zmena v organizácií dopravy a zmena autobusových nástupíšť.“

Stanica však tejto spoločnosti nepatrí, podľa výpisu z katastra nehnuteľností ju vlastní SAD PROJEKTOVÁ 1, s.r.o., ktorá má sídlo v bývalej budove Slovenskej autobusovej dopravy na Dopravnej ulici v Piešťanoch. Jej jediným spoločníkom je akciovka BANDIR ASSET MANAGEMENT so sídlom v Brne.

Podľa informácií z mestského úradu sú stavebné práce, ktoré v týchto dňoch začínajú, iba prípravnou fázou plánovanej rekonštrukcie. Investor totiž ešte čaká na niektoré povolenia. Po ich získaní by mal o svojom zámere informovať aj verejnosť.

Text a foto: Martin Palkovič